ΑΘΗΝΑ
19:46
|
20.09.2024
Το γραφείο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ το Σάββατο ζήτησε άμεση διακοπή στις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στο στρατόπεδο προσφύγων της Τζενίν.
Θωρακισμένα οχήματα που ανήκουν στο Ισραήλ πραγματοποιούν στρατιωτική επιδρομή στο στρατόπεδο προσφύγων Jenin στη Τζενίν της Δυτικής Όχθης στις 31 Αυγούστου 2024
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το γραφείο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ το Σάββατο ζήτησε άμεση διακοπή στις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στο στρατόπεδο προσφύγων της Τζενίν, καταδικάζοντας τη χρήση της «παράνομης δύναμης», αναφέρει το Anadolu.

Σε δήλωση, το γραφείο δικαιωμάτων επέκρινε τη χρήση στρατιωτικών όπλων και τακτικών των ισραηλινών δυνάμεων στην πυκνοκατοικημένη περιοχή, που φιλοξενεί περίπου 11.000 Παλαιστίνιους.

Η συνεχιζόμενη ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στο στρατόπεδο προσφύγων της Τζενίν και «τα γειτονικά μέρη της πόλης οδήγησαν προφανώς σε παράνομες δολοφονίες, ανασφάλεια για τους κατοίκους των Παλαιστινίων και τεράστια καταστροφή του στρατοπέδου», ανέφερε.

Ο ΟΗΕ ανέφερε ότι 12 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τότε που ξεκίνησε η επιχείρηση την Τετάρτη, συμπεριλαμβανομένων πέντε σε αεροπορικές επιδρομές και επτά από ζωντανά πυρομαχικά.

Η δήλωση υπογράμμισε επίσης την ευρεία καταστροφή, συμπεριλαμβανομένων των δρόμων με μπουλντόζες και των κατεστραμμένων υποδομών, αφήνοντας πολλές οικογένειες παγιδευμένες χωρίς πρόσβαση στο νερό και τα τρόφιμα.

Η χρήση στρατιωτικών όπλων και τακτικών από το Ισραήλ συμβάλλει στην κλιμάκωση της βίας στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, πρόσθεσε.

Η δήλωση υπογράμμισε επίσης ότι το Ισραήλ, ως δύναμη κατοχής, δεσμεύεται από το διεθνές δίκαιο για την προστασία του παλαιστινιακού πληθυσμού.

Την Τετάρτη, ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε μια σημαντική στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Δυτική Όχθη, η μεγαλύτερη από το 2002, σκοτώνοντας 22 Παλαιστίνιους, σύμφωνα με παλαιστινιακά πρόσωπα.

Οι εντάσεις ήταν υψηλές σε όλη την κατεχόμενη Δυτική Όχθη μέσα σε μια βίαιη ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα σχεδόν 40.700 παλαιστινιακούς θανάτους, κυρίως γυναίκες και παιδιά, από τις 7 Οκτωβρίου πέρυσι. Τουλάχιστον 675 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί, σχεδόν 5.400 τραυματίες και πάνω από 10.300 συνελήφθησαν στην κατεχόμενη επικράτεια, σύμφωνα με παλαιστινιακά πρόσωπα. Σε γνώμη ορόσημο στις 19 Ιουλίου, το Διεθνές Δικαστήριο δήλωσε την κατοχή δεκαετιών του Ισραήλ σε παλαιστινιακή γη παράνομη και απαίτησε την εκκένωση όλων των οικισμών στη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η ιστορική χρεοκοπία της ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής-Και γιατί η πολιτική Μητσοτάκη αυξάνει τον κίνδυνο πολέμου με την Τουρκία

Ζαχάροβα: Θυμίζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης τα ουκρανικά κέντρα κράτησης στο Κουρσκ

Ινδία: «Παραπλανητικό» το δημοσίευμα ότι πουλήσαμε οβίδες στους Ουκρανούς

Κλιμακώνεται η ένταση στον Λίβανο: Δεκάδες θέσεις της Χεζμπολάχ έπληξε το Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα