ΑΘΗΝΑ
03:40
|
19.09.2024
Πλημμύρες και κατολισθήσεις άφησαν πίσω τους το χάος, μετά την τροπική καταιγίδα στις Φιλιππίνες.
Περίπου 20 μεγάλες καταιγίδες και τυφώνες χτυπούν τις Φιλιππίνες ή τα γύρω ύδατά τους κάθε χρόνο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τραγικός είναι ο απολογισμός της σφοδρής τροπικής καταιγίδας που πλήττει, δια δεύτερη συνεχόμενη ημέρα τις Φιλιππίνες, με τον αριθμό των νεκρών από πλημμύρες και κατολισθήσεις να φτάνει στους 11.

Η τροπική καταιγίδα Yagi, με ανέμους ταχύτητας 85 χιλιομέτρων, πέρασε από την περιοχή Μπικόλ, νοτιοανατολικά της Μανίλας, τη νύχτα της Κυριακής και αναμένεται να φτάσει στη στεριά αργότερα, σήμερα Δευτέρα, στη βορειοανατολική ακτή του κύριου νησιού Λουζόν.

Για προληπτικούς λόγους, σχολεία και κυβερνητικά γραφεία σε όλη την πρωτεύουσα Μανίλα έκλεισαν, ενώ τα δρομολόγια των πορθμείων στις πληγείσες περιοχές δεν λειτουργούν και 29 πτήσεις εσωτερικού ακυρώθηκαν λόγω των καιρικών συνθηκών.

Τρεις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων μια έγκυος, σκοτώθηκαν σε κατολίσθηση τη Δευτέρα στο Αντιπόλο, κοντά στην πρωτεύουσα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αξιωματικός πληροφοριών της πόλης Ρέλι Μπονιφάτσιο, προσθέτοντας ότι τα πτώματα άλλων τεσσάρων ανθρώπων, όλοι θύματα πνιγμού, ανασύρθηκαν σε τρεις άλλες περιοχές της λοφώδους κοινότητας. Η πόλη Μπικόλ επλήγη επίσης σκληρά, με έναν άνδρα να χάνει τη ζωή του από ηλεκτροπληξία, και ένα παιδί από πνιγμό.

«Τα νερά ξεπέρασαν σε ύψος τα δύο μέτρα σε ορισμένες περιοχές», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τζόσουα Τουαζόν από το γραφείο δημόσιας ασφάλειας της πόλης, προσθέτοντας ότι εκατοντάδες κάτοικοι έχουν διασωθεί και περισσότεροι από 300 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε καταυλισμούς εκκένωσης, καθώς τα νερά υποχωρούν με πολύ αργό ρυθμό.

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πέντε σπίτια καταστράφηκαν στην κεντρική πόλη Σέμπου, χθες Κυριακή, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο, το τοπικό γραφείο καταστροφών.

Περίπου 20 μεγάλες καταιγίδες και τυφώνες χτυπούν τις Φιλιππίνες ή τα γύρω ύδατά τους κάθε χρόνο, καταστρέφοντας σπίτια και υποδομές και σκοτώνοντας δεκάδες ανθρώπους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάνω από 260 οι νεκροί από τον τυφώνα Yagi στην Μιανμάρ

Αρνείται τις σχέσεις με το Ισραήλ η Σαουδική Αραβία

Επίθεση χάκερς στην πλατφόρμα Χ

Απάτη ΕΟΠΥΥ: Στη φυλακή ο «Μισέλ» που διακινούσε φάρμακα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα