ΑΘΗΝΑ
08:31
|
20.09.2024
Ο υποψήφιος πρόεδρος της αντιπολίτευσης Εντμούντο Γκονζάλες, που έχει αυτοανακηρυχθεί νικητής των εκλογών κινδυνεύει να συλληφθεί.
Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης για την προεδρία Εντμούντο Γκονζάλες κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωσης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένταλμα σύλληψης για τον πρώην υποψήφιο πρόεδρο Εντμούντο Γκονζάλες, ο οποίος έχει αυτοανακηρυχθεί νικητής των εκλογών της 28ης Ιουλίου οι οποίες ανέδειξαν εκ νέου τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο, εξέδωσαν οι δικαστικές αρχές της Βενεζουέλας.

Το ένταλμα εκδόθηκε χθες, Δευτέρα ,μετά από αίτημα του γραφείου του εισαγγελέα που διενεργεί ποινική έρευνα για τις εκκρεμείς εκλογές, καθώς ο 75χρονος Γκονζάλες, πρώην διπλωμάτης, δεν εμφανίστηκε σε τρεις διαδοχικές κλήσεις προκειμένου να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με κατηγορίες, όπως συνωμοσία και παραποίηση εγγράφων σε σχέση με τις εκλογές.

«Αυτός ο άνθρωπος έχει το θράσος να λέει ότι δεν αναγνωρίζει νόμους, δεν αναγνωρίζει τίποτα. Αυτό είναι απαράδεκτο», ανέφερε ο Μαδούρο κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής. «Οι πολίτες συμφωνούν ότι οι νόμοι πρέπει να λειτουργούν και ότι οι υπάλληλοι κάνουν τη δουλειά τους», πρόσθεσε.

«Έχουν χάσει κάθε έννοια της πραγματικότητας», έγραψε η Μαρία Κορίνα Ματσάντο, επικεφαλής της αντιπολίτευσης, στο X. «Η απειλή του εκλεγμένου προέδρου θα επιτύχει περισσότερη συνοχή και θα αυξήσει την υποστήριξη των Βενεζουελάνων και του κόσμου στον Εντμούντο Γκονζάλες».

Το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο της Βενεζουέλας (CNE) ανακήρυξε τον Μαδούρο νικητή της ψηφοφορίας της 28ης Ιουλίου, δίνοντάς του μια τρίτη εξαετή θητεία. Το αποτέλεσμα αμφισβητήθηκε από την αντιπολίτευση και μεγάλο μέρος της διεθνούς κοινότητας, με τις ΗΠΑ να φτάνουν στο σημείο να αναγνωρίσουν τον Γκονζάλες ως νικητή.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εσωτερικών Ντιοσντάντο Κάμπελο, κατηγόρησε την ηγέτη της ακροδεξιάς αντιπολίτευσης ως υπεύθυνη για την επίθεση εθνικό ηλεκτρικό δίκτυο που βύθισε στο σκοτάδι τη χώρα, την περασμένη Παρασκευή.

«Η φασιστική παράταξη με επικεφαλής την κυρία Μαρία Κορίνα Ματσάντο είναι άμεσα υπεύθυνη για αυτές τις επιθέσεις, όπως και όλοι γύρω της», είπε, περιγράφοντας τις ενέργειές τους ως «φασιστική πολιτική».

«Επαναλαμβάνουν το ίδιο σενάριο με τέτοιες ενέργειες, πιστεύοντας ότι βλάπτουν μόνο τους Τσαβίστα, αλλά καταλήγουν να επιτίθενται και στους δικούς τους ανθρώπους», πρόσθεσε και κατηγόρησε την αντιπολίτευση για στρατολόγηση ανηλίκων για να συμμετάσχουν σε βίαιες ενέργειες.

Ο Καμπέλο επιβεβαίωσε επίσης την απελευθέρωση 86 από τους 100 και πλέον ανηλίκους που συνελήφθησαν στις ταραχές που ξέσπασαν μετά τις προεδρικές εκλογές της 28ης Ιουλίου και έχουν κοστίσει τη ζωή σε 27 ανθρώπους.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων»: Ο χρόνος τελείωσε-Πάρτε πίσω τις λαμαρίνες

«Βασιλική» γαμήλια πρόκληση των Γλύξμπουργκ στο Βυζαντινό Μουσείο

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα