ΑΘΗΝΑ
06:39
|
20.09.2024
Στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας προσγειώθηκε το αεροπλάνο που μεταφέρει τον Πάπα Φραγκίσκο.
Αύριο ο Ποντίφικας θα γίνει δεκτός από τον Τζόκο Ουιντόντο, πρόεδρο της Ινδονησίας στην οποία -παρότι κυρίως μουσουλμανική χώρα- ζουν 8 εκατομμύρια Καθολικοί.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά από περισσότερες από 13 ώρες πτήσης, ο Πάπας Φραγκίσκος προσγειώθηκε, σήμερα Τρίτη, στο διεθνές αεροδρόμιο Σοεκάρνο-Χάτα της Τζακάρτας, καθώς ξεκινάει το 45ο Αποστολικό του ταξίδι στο εξωτερικό, και το μεγαλύτερο μέχρι στιγμής του ποντιφικού του αξιώματος, σε Ασία και Ωκεανία.

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θα παραμένει τρεις ημέρες στην Ινδονησία, όπου θα πραγματοποιήσει μια διαθρησκευτική συνάντηση στο τέμενος Ίστικλαλ και θα τελέσει λειτουργία για τους καθολικούς της χώρας.

Στο τέλος αυτού του πρώτου σταθμού, του ταξιδιού του, αύριο Τετάρτη ο Ποντίφικας θα γίνει δεκτός από τον Τζόκο Ουιντόντο, πρόεδρο της Ινδονησίας στην οποία -παρότι κυρίως μουσουλμανική χώρα- ζουν 8 εκατομμύρια Καθολικοί.

Η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Ινδονησία υπογραμμίζει την ανησυχία της Καθολικής Εκκλησίας για μια περιοχή πλούσια σε φυσικούς και ορυκτές πηγές και ολοένα και πιο ευάλωτη σε γεωπολιτικές αντιθέσεις. Η Ινδονησία αποτελεί ένα κομβικό σημείο στον παγκόσμιο ανταγωνισμό για τον έλεγχο βασικών προϊόντων, όπως το νικέλιο, το πιο σημαντικό μέταλλο που χρησιμοποιείται για τις μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Ινδονησία είναι επίσης έντονα ευάλωτη στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, η οποία επιδεινώνει ζητήματα όπως η αποψίλωση των δασών, η άνοδος της στάθμης της θάλασσας και τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Αυτές οι περιβαλλοντικές κρίσεις απειλούν τόσο τα μέσα διαβίωσης εκατομμυρίων όσο και τα ίδια τα οικοσυστήματα που συντηρούν την πλούσια βιοποικιλότητα της χώρας. Ο Πάπας Φραγκίσκος, ένθερμος υποστηρικτής της περιβαλλοντικής διαχείρισης, αναμένεται να αντιμετωπίσει αυτά τα επείγοντα ζητήματα κατά την επίσκεψή του.

Επόμενος σταθμός του Φραγκίσκου θα είναι η Παπούα Νέα Γουινέα. Εκεί, θα ταξιδέψει στην απομακρυσμένη, κατεστραμμένη από τη φτώχεια πόλη Βάνιμο για να συναντηθεί με ιεραποστόλους από την πατρίδα του, την Αργεντινή, που έχουν προσεγγίσει κοινότητες φυλών.

Στη συνέχεια, στο Ανατολικό Τιμόρ, ο Πάπας θα ιερουργήσει στην πρωτεύουσα Ντίλι, στον ίδιο χώρο όπου ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β’ μίλησε το 1989 για να παρηγορήσει τους ντόπιους Καθολικούς που υπέφεραν από την ινδονησιακή κατοχή.

Τέλος, ο Ποντίφικας θα ολοκληρώσει το ταξίδι του στη Σιγκαπούρη, όπου θα κάνει λειτουργία στο Εθνικό Στάδιο των 55.000 θέσεων. Η επίσκεψη του Φραγκίσκου στη Σιγκαπούρη, όπου τα τρία τέταρτα του πληθυσμού είναι εθνικά Κινέζοι, θεωρείται ευρέως ως μια προσπάθεια βελτίωσης των δεσμών με την Κίνα.

Θα ταξιδέψει πίσω στη Ρώμη στις 13 Σεπτεμβρίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Βρήκαν πτώμα γυναίκας σε παραλία της Πάτρας

Ιταλία: Δύο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία Boris

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα