ΑΘΗΝΑ
05:48
|
20.09.2024
Ανακοινώθηκαν τουλάχιστον 129 νεκροί. Πλάνα που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν φορτηγά γεμάτα πτώματα.
Εικόνα της εισόδου της φυλακής
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 129 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά την διάρκεια απόπειρας απόδρασης από τη μεγαλύτερη φυλακή της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό αυτή την εβδομάδα, δήλωσε σήμερα, Τρίτη, ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας.

Οι συνθήκες γύρω από την προσπάθεια εξόδου από την επί σειρά ετών υπερπλήρη φυλακή Μακάλα στην πρωτεύουσα Κινσάσα τα ξημερώματα της Δευτέρας παραμένουν αδιευκρίνιστες.

Ωστόσο, ο υπουργός Εσωτερικών Ζακμέ Σαμπάνι σε δήλωση που κυκλοφόρησε μέσω βίντεο στα μέσα ενημέρωσης την Τρίτη ανακοίνωσε πως για την ώρα υπάρχουν 129 νεκροί.

Περιλάμβαναν «24 που πυροβολήθηκαν μετά από προειδοποιήσεις», είπε.

Τουλάχιστον 59 άλλοι τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται, πρόσθεσε.

Περίοικοι είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι γύρω στις 02:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας άκουσαν πυροβολισμούς που διήρκεσαν για αρκετές ώρες.

Ένας σαραντάχρονος κάτοικος της γειτονιάς πέριξ της φυλακής είπε στο AFP ότι είδε οχήματα των δυνάμεων ασφαλείας να απομακρύνουν πτώματα τις πρώτες πρωινές ώρες.

Πλάνα που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν φορτηγά γεμάτα πτώματα.

Τη Δευτέρα, η αστυνομία είχε αποκλείσει τους δρόμους που οδηγούσαν στη φυλακή, σύμφωνα με όσα είδαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου στο σημείο.

Ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι πολλοί άνθρωποι καταπατήθηκε ή πνίγηκαν και ότι αρκετές γυναίκες βιάστηκαν. Δεν έδωσε λεπτομέρειες για την ταυτότητά τους.

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα