ΑΘΗΝΑ
18:22
|
19.09.2024
Ο Ντόναλντ Τραμπ σκέφτεται να... αξιοποιήσει τον Ίλον Μασκ εάν κερδίσει τις εκλογές, ανέφερε η Washington Post.
Ο Μασκ έχει δηλώσει ότι «υποστηρίζει πλήρως» τον Τραμπ στις επερχόμενες εκλογές
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του X, της Tesla και της SpaceX, Ίλον Μασκ, δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να συμμετάσχει στην ομάδα του Ντόναλντ Τραμπ εάν ο τελευταίος κερδίσει τις προεδρικές εκλογές τον Νοέμβριο. Σύμφωνα με την Washington Post, ο Τραμπ σχεδιάζει να δημιουργήσει μια ειδική επιτροπή για να επανεξετάσει το έργο των ομοσπονδιακών υπηρεσιών και εξετάζει το να αναλάβει ο Μασκ κάποιο ρόλο σε αυτή την ομάδα.

Η εφημερίδα ανέφερε τη Δευτέρα ότι ο πρώην πρόεδρος και η ομάδα του συζητούσαν κεκλεισμένων των θυρών το ζήτημα τις τελευταίες εβδομάδες. Σύμφωνα με την Washington Post, η επιτροπή θα διευθύνεται από στελέχη επιχειρήσεων, καθήκον των οποίων θα είναι να «να εντοπίσουν χιλιάδες προγράμματα προς περικοπή».

Ενώ ο Τραμπ είχε προηγουμένως απορρίψει την ιδέα να ενταχθεί ο Μασκ στο υπουργικό του συμβούλιο λόγω της μεγάλης επιχειρηματικής του αυτοκρατορίας, είπε ότι ο μεγιστάνας της τεχνολογίας ήταν «πολύ έξυπνος τύπος» και θα μπορούσε να είναι χρήσιμος σύμβουλος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και να παρέχει «μερικές πολύ καλές ιδέες».

Ο Τραμπ επαίνεσε δε τον Μασκ για τις απολύσεις στις οποίες προχώρησε μετά την εξαγορά του Twitter (πλέον X) το 2022. Μετά την εξαγορά, ο Μασκ απέλυσε περίπου 6.000 εργαζόμενους, ή σχεδόν το 80% του εργατικού δυναμικού της πλατφόρμας.

Απαντώντας στους ισχυρισμούς της Washington Post ότι εξετάζεται για την ελεγκτική επιτροπή, ο Μασκ έγραψε στο X την Τρίτη ότι «δεν μπορεί να περιμένει».

«Υπάρχει πολλή φύρα και περιττοί κανονισμοί που πρέπει να φύγουν», έγραψε ο δισεκατομμυριούχος.

Προηγουμένως, ο Μασκ είχε γράψει ότι «υποστηρίζει πλήρως» τον Τραμπ στις επερχόμενες εκλογές και ότι είναι «πρόθυμος να υπηρετήσει» υπό τον πρώην πρόεδρο εάν εκείνος εξασφαλίσει μια δεύτερη θητεία. Σε μια ανάρτηση στο X τον περασμένο μήνα, ο δισεκατομμυριούχος μοιράστηκε επίσης μια εικόνα του εαυτού του που δημιουργήθηκε από AI να στέκεται πίσω από ένα αναλόγιο με την ένδειξη «Department of Government Efficiency» με το ακρωνύμιο DOGE, αναφερόμενος στο κρυπτονόμισμα DOGE, το οποίο είχε υποστηρίξει προσωπικά ο Μασκ άλλοτε.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Μασκ προειδοποίησε επίσης ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε «ταχεία οδό προς τη χρεοκοπία» λόγω των υπερβολικών δαπανών της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι αυτό προκαλεί ανεξέλεγκτο πληθωρισμό στη χώρα. Ο δισεκατομμυριούχος μοιράστηκε επίσης μια πρόβλεψη που υποδηλώνει ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού των ΗΠΑ θα μπορούσε να αυξηθεί από 1,8 τρισεκατομμύρια δολάρια σε σχεδόν 16,3 τρισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα δέκα χρόνια με τον τρέχοντα ρυθμό δαπανών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίσπευση των εκλογών στο ΣΥΡΙΖΑ ζητά ο Πολάκης

Νεκροί δύο Ισραηλινοί στρατιώτες και εννιά τραυματίες από επιθέσεις της Χεζμπολάχ

Το σχολείο Ius Scholae και τα ξενοφοβικά αντανακλαστικά της κυβέρνησης Μελόνι

Διάγγελμα Νασράλα μετά το διπλό κύμα εκρήξεων στον Λίβανο (live)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα