ΑΘΗΝΑ
11:28
|
22.09.2024
Η Cathay Pacific, ακύρωσε δεκάδες πτήσεις της αφότου ένα Airbus A350 αναγκάστηκε να προσγειωθεί λόγω βλάβης σε έναν από τους κινητήρες του.
Ένα A350 της Cathay Pacific
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κύρια αεροπορική εταιρεία του Χόνγκ Κονγκ, Cathay Pacific, ακύρωσε δεκάδες πτήσεις της αφότου ένα Airbus A350 που κατευθυνόταν προς την Ζυρίχη αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω λόγω βλάβης σε έναν από τους κινητήρες του.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι επιθεωρώντας και τα 48 Airbus A350 του στόλου της βρήκε 15 αεροσκάφη με ελαττωματικά εξαρτήματα που έπρεπε να αντικατασταθούν. Οι Trent XWB-97 κινητήρες των εν λόγω αεροσκαφών έχουν κατασκευαστεί από την Rolls-Royce.

Από τη Δευτέρα, η Cathay Pacific έχει ακυρώσει σχεδόν 70 πτήσεις, συμπεριλαμβανομένων δρομολογίων που συνδέουν το Χονγκ Κονγκ με το Σίδνεϊ, τη Σιγκαπούρη, την Μπανγκόκ, το Τόκιο, τη Σεούλ και την Ταϊπέι.

Η Cathay Pacific δήλωσε μάλιστα ότι οι ακυρώσεις πτήσεων θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι το Σάββατο.

«Στην Cathay, η ασφάλεια των πελατών και των ανθρώπων μας καθοδηγεί κάθε απόφαση που παίρνουμε», δήλωσε η εταιρεία. «Ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη για την ταλαιπωρία που προκλήθηκε και εκτιμούμε την υπομονή και την κατανόηση των πελατών μας».

Η Airbus δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα του BBC για σχολιασμό.

Άλλες αεροπορικές εταιρείες που χρησιμοποιούν τα A350 της Airbus είναι, μεταξύ άλλων, οι British Airways, Virgin Atlantic, Qatar Airways, Singapore Airlines και Japan Airlines.

Η κατασκευάστρια των κινητήρων, Rolls-Royce, ωστόσο, απάντησε στο BBC News ότι «έχει δεσμευτεί να συνεργαστεί στενά με την αεροπορική εταιρεία, τον κατασκευαστή αεροσκαφών και τις αρμόδιες αρχές για να υποστηρίξει τις προσπάθειές τους».

«Εκτός από την παροχή υποστήριξης και καθοδήγησης στην Cathay Pacific, η Rolls-Royce θα κρατά επίσης πλήρως ενήμερες άλλες αεροπορικές εταιρείες που χρησιμοποιούν κινητήρες Trent XWB-97 για οποιεσδήποτε σχετικές εξελίξεις ανάλογα με την περίπτωση».

Η Cathay Pacific παρέλαβε το πρώτο της Airbus A350 το 2016 και τα χρησιμοποιεί επίσης για πτήσεις προς την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

Σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε ότι «παρακολουθεί κάθε πληροφορία που προέρχεται από την τεχνική έρευνα και θα λάβει αποφάσεις για οποιαδήποτε ενέργεια σε επίπεδο στόλου, όπως απαιτείται».

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι εκλογές στη Σρι Λάνκα περνούν σε ιστορική δεύτερη καταμέτρηση

ΗΠΑ: 4 νεκροί, δεκάδες τραυματίες από πυρά στην Αλαμπάμα

Οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στο γραφείο του Al Jazeera στη Δυτική Όχθη

Κατάρρευση διώροφου κτιρίου στην Ιταλία – 3 αγνοούμενοι, 2 διασωθέντες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα