ΑΘΗΝΑ
16:30
|
15.09.2024
Ρεπορτάζ της Haaretz υποστηρίζει πως το Ισραήλ δεν θα άντεχε 11 μήνες πόλεμο δίχως τη βοήθεια των ΗΠΑ.
Γάζα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χωρίς την στρατιωτική βοήθεια και υποστήριξη των ΗΠΑ ο ισραηλινός στρατός στη Γάζα δεν θα μπορούσε να συνεχίσει τις μάχες παρά μόνο λίγους μήνες τόνισε μιλώντας στην ισραηλινή αριστερή εφημερίδα Haaretz Ισραηλινός ανώτερος αξιωματούχος της πολεμικής αεροπορίας.

Το εκτενές ρεπορτάζ του Yossi Melman επισημαίνει μεταξύ άλλων τα 14 δις. δολάρια που έδωσαν οι ΗΠΑ στο Ισραήλ ως έκτακτη στρατιωτική βοήθεια από την αρχή του πολέμου, τον Οκτώβριο του 2023, πέρα από την τακτική, ετήσια στρατιωτική βοήθεια των 3,8 δις. δολαρίων.

Σημειώνει επίσης πως η κυβέρνηση του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν έχει στείλει επιπλέον ενισχύσεις για τα αμυντικά συστήματα του Ισραήλ Iron Dome, David’s Sling και Arrow.

Ο ίδιος τόνισε έτσι πως δίχως τους αμερικανικούς εξοπλισμούς στον ισραηλινό στρατό «το Ισραήλ θα δυσκολευόταν να συνεχίσει τον πόλεμο πέρα από λίγους μήνες».

Το άρθρο-βόμβα ε.α. αντιστράτηγου λέει πως χάνει το Ισραήλ…

Σε άλλο άρθρο γνώμης που υπογράφει ο ε.α. υποστράτηγος Ιτζχάκ Μπρικ και πάλι στην εφημερίδα Haaretz υποστηρίζει την άποψη πως τελικά, μετά από 11 μήνες πολέμου, αυτός που καταρρέει δεν είναι η Χαμάς αλλά το Ισραήλ.

Υποστηρίζει πως σε αντίθεση με τον στρατό επαγγελματιών οπλιτών και εφέδρων που παρουσιάζουν σημάδια κόπωσης μετά από πόλεμο 11 μηνών, η Χαμάς ενισχύει τις δυνάμεις της με χιλιάδες νεαρούς Παλαιστίνιους 17 και 18 ετών.

Τονίζει δε πως εάν το Ισραήλ «συνεχίσει να κάνει συνεχώς επιδρομές στους ίδιους στόχους, ξανά και ξανά, όχι μόνον δεν θα καταφέρει την κατάρρευση της Χαμάς αλλά θα καταρρεύσει το ίδιο».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βρετανία και ΗΠΑ υπόσχονται περαιτέρω στήριξη της Ουκρανίας-Πιέσεις στη Ρωσία

Ισραηλινή Αντιπολίτευση: Κυβέρνηση εθνικών καταστροφών οι Νετανιάχου και σία

Λετονία: Νέοι πύργοι επιτήρησης με ευρωπαϊκή κονδύλια στα σύνορα με τη Λευκορωσία

Ρωσία: Νέες συλλήψεις για την τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα