ΑΘΗΝΑ
08:37
|
20.09.2024
Αναβάθμισε τις 4 συστημικές τράπεζες: Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank και Eurobank.
Οίκος Fitch
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης αξιολόγησης των τεσσάρων ελληνικών «συστημικών» τραπεζών Εθνική Τράπεζα, Eurobank, Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε σήμερα ο οίκος χρηματοπιστωτικών αξιολόγησης Fitch.

Ο οίκος Fitch αναβάθμισε τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank στο «ΒΒ+» από «ΒΒ» με θετικές προοπτικές και για τις δύο τράπεζες.

Επίσης ο οίκος Fitch αναβάθμισε τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της Alpha Bank και της Τράπεζας Πειραιώς σε «ΒΒ» από «ΒΒ-» δίνοντας και για αυτές επίσης θετικές προοπτικές. 

Σε σχετική έκθεση του οίκου αξιολόγησης αναφέρεται πως η αναβάθμιση της θέσης των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών αντανακλά τη «βελτιωμένη» αξιολόγηση του ελληνικού λειτουργικού περιβάλλοντος (ΟΕ) από τη Fitch σε «bb+».

Προσθέτει, επίσης, πως εκτιμά πως η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει να ξεπερνά τον μέσο όρο ανάπτυξης της ευρωζώνης, ενώ προσθέτει ότι το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τη μείωση της ανεργίας και την ανάπτυξη του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, θα πρέπει να υποστηρίξει την ικανότητα των τραπεζών να αξιοποιούν κερδοφόρες επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων»: Ο χρόνος τελείωσε-Πάρτε πίσω τις λαμαρίνες

«Βασιλική» γαμήλια πρόκληση των Γλύξμπουργκ στο Βυζαντινό Μουσείο

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα