ΑΘΗΝΑ
00:25
|
20.09.2024
Τρία παιδιά μεταξύ των μεταναστών που αγνοούνται από τη βύθιση σκάφους που μετέφερε μετανάστες στις ακτές της Λαμπεντούζας.
Περισσότεροι από 1.000 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους φέτος στη Μεσόγειο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ακόμα ένα ναυάγιο σκάφους που μετέφερε μετανάστες στη Μεσόγειο, μια από τις πιο θανατηφόρες μεταναστευτικές οδούς στον κόσμο, ανεβάζει τον τραγικό απολογισμό των διωγμένων που αναζητούν τη «Γη της Επαγγελίας» στην Ευρώπη.

Το σκάφος ανετράπη 20 χιλιόμετρα ανοιχτά τον ακτών του νησιού Λαμπεντούζα, μεταξύ των αφρικανικών ακτών και της Μάλτας, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη η ιταλική ακτοφυλακή που διέσωσε 7 άτομα ενώ 21 μετανάστες και πρόσφυγες αγνοούνται.

Σύμφωνα με τον Νίκολα Ντελ’ Αρσιπρέτε, συντονιστή της Υπηρεσίας του ΟΗΕ για τα παιδιά (UNICEF) για την Ιταλία, οι επιζώντες είναι όλοι άνδρες υπήκοοι Συρίας, που ανέφεραν στους διασώστες ότι είχαν αποπλεύσει από τη Λιβύη στις 1 Σεπτεμβρίου και ότι 21 από τους 28 επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά που αγοούνται, έπεσαν στη θάλασσα κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας. Στο σκάφος επέβαιναν και αρκετοί Σουδανοί. σύμφωνα με το ιταλικό γραφείο της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNHCR).

Η κεντρική Μεσόγειος είναι μεταξύ των πιο θανατηφόρων μεταναστευτικών οδών στον κόσμο, σύμφωνα με το Missing Migrants Project που έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία μετανάστευσης του ΟΗΕ (IOM) και καταγράφει πως 2.500 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους ή χάθηκαν στην απόπειρα διέλευσης μόνο πέρυσι και πάνω από 1.000 περισσότεροι μέχρι στιγμής φέτος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Βρήκαν πτώμα γυναίκας σε παραλία της Πάτρας

Ιταλία: Δύο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία Boris

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα