ΑΘΗΝΑ
03:29
|
20.09.2024
Ένας 14χρονος μαθητής εισέβαλε σε σχολείο και σκότωσε δύο συμμαθητές του και 2 εκπαιδευτικούς στην Τζόρτζια των Ηνωμένων Πολιτειών.
Από την αρχή της χρονιάς έχουν σημειωθεί 29 μαζικές δολοφονίες στις ΗΠΑ με 127 θύματα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας 14χρονος μαθητής είναι ο δράστης του μαζικού φονικού που έλαβε χώρα το βράδυ της Τετάρτης σε σχολείο της Τζόρτζια, με αποτέλεσμα των θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, ανακοίνωσαν οι αρχές της αμερικανικής πολιτείας.

Οι νεκροί, στο Λύκειο Απαλάτσι της πόλης Γουίντερ έξω από την Ατλάντα, ταυτοποιήθηκαν ως δύο 14χρονοι μαθητές και δύο εκπαιδευτικοί, ενώ τουλάχιστον εννέα άτομα -οκτώ μαθητές και ένας εκπαιδευτικός- μεταφέρθηκαν τραυματισμένα στα νοσοκομεία, σύμφωνα με τον σερίφη της κομητείας Μπάροου Τζαντ Σμιθ.

Ο 14χρονος δράστης που εισέβαλε στο σχολείο στο οποίο φοιτούν σχεδόν 2.000 μαθητές με τουφέκι εφόδου, μετά τους πυροβολισμούς παραδόθηκε σε αστυνομικούς της σχολικής μονάδας και συνελήφθη. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ο έφηβος θα αντιμετωπίσει δίωξη για φόνο και θα δικαστεί ως ενήλικος.

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα, ο 14χρονος είχε ανακριθεί τον Μάιο του 2023 από το FBI, μετά από ανώνυμες καταγγελίες εναντίον του για διαδικτυακές απειλές, αλλά το κίνητρο της χθεσινής επίθεσης παραμένει άγνωστο.

Οι αρχές εξακολουθούσαν να εξετάζουν τον τρόπο με τον οποίο ο ύποπτος απέκτησε το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση, την τελευταία από μια σειρά δεκάδων παρόμοιων σε σχολεία των ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων ιδιαίτερα των θανατηφόρων περιστατικών στο Νιούταουν του Κονέκτικατ, στο Πάρκλαντ της Φλόριντα και στο Ουβάλντε του Τέξας που έχουν πυροδοτήσει έντονες συζητήσεις σχετικά με τον έλεγχο των όπλων και την αλλαγή της εθνικής νομοθεσίας των ΗΠΑ.

Από την αρχή της χρονιάς έχουν σημειωθεί 29 μαζικές δολοφονίες στις ΗΠΑ σύμφωνα με τη βάση δεδομένων που διατηρεί το Associated Press και το USA Today σε συνεργασία με το Northeastern University. Τουλάχιστον 127 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε αυτές τις επιθέσεις, οι οποίες ορίζονται ως περιστατικά στα οποία χάνουν τη ζωή τους τέσσερα ή περισσότερα άτομα μέσα σε ένα 24ωρο, χωρίς να περιλαμβάνεται ο δολοφόνος. Το περασμένο έτος έκλεισε με 217 θανάτους από 42 μαζικές δολοφονίες, καθιστώντας το 2023 μια από τις πιο θανατηφόρες χρονιές που έχουν καταγραφεί για τέτοιου είδους περιστατικά στη χώρα.

«Είναι εξωφρενικό το γεγονός ότι κάθε μέρα, στη χώρα μας, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, οι γονείς πρέπει να στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο ανησυχώντας μήπως δεν γυρίσουν ζωντανά στο σπίτι», ανέφερε η υποψήφια πρόεδρος των Δημοκρατικών Κάμαλα Χάρις, σχολιάζοντας το περιστατικό.

«Τα αγαπημένα μας παιδιά, τα πήρε από κοντά μας ένα άρρωστο και διαταραγμένο τέρας», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Βρήκαν πτώμα γυναίκας σε παραλία της Πάτρας

Ιταλία: Δύο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία Boris

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα