ΑΘΗΝΑ
03:06
|
19.09.2024
Ο δήμαρχος της Ρώμης μελετά την επιβολή εισόδου στην διάσημη πλατεία σε μία προσπάθεια περιορισμού του υπερτουρισμού.
Μία κανονική μέρα στην πλατεία Φοντάνα ντι Τρέβι, γεμάτη πλήθη τουριστών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά την επιβολή «εισόδου» στη Βενετία, και ο δήμαρχος της Ρώμης Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι μελετά την επιβολή «εισιτηρίου» στην διάσημη πλατεία με το περίφημο συντριβάνι, Φοντάνα ντι Τρέβι, προκειμένου να περιορίσει τα μεγαλύτερα πλήθη τουριστών το 2025 κατά το ρωμαικαθολικό  Ιωβίλαιο ένα από τα κεντρικά σημεία της ιταλικής πρωτεύουσας.

Το Ιωβήλαιο που ξεκινά το 2025 έχει διάρκεια έναν  χρόνο και  αναμένεται να προσελκύσει πάνω από 32 εκατομμύρια τουρίστες και προσκυνητές.

Ο σύμβουλος τουρισμού της Ρώμης Αλεσάντρο Ονοράτο μιλώντας στην εφημερίδα Il Messaggero ανέφερε πως η είσοδος θα είναι της τάξης του ενός ή δύο ευρώ και θα ισχύει μόνον για τους αλλοδαπούς επισκέπτες και όχι για τους Ρωμαίους.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος της Ρώμης Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι χαρακτήρισε «πολύ μεγάλη πιθανότητα» τη λήψη μέτρων για τον περιορισμό του αριθμού των τουριστών, τονίζοντας πως «η κατάσταση στην Φοντάνα ντι Τρέβι γίνεται πολύ δύσκολα διαχειρίσιμη από τεχνικής πλευράς».

Αλλες ιδιαίτερα δημοφιλείς πόλεις σε τουρίστες όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία δοκίμασαν φέτος ένα σύστημα συμβολικής χρέωσης εισόδου, καθώς αντιμετωπίζουν τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας των δημοτών τους εξαιτίας του υπερτουρισμού που καταπιέζει τη ζωή τους και την ελευθερία τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάνω από 260 οι νεκροί από τον τυφώνα Yagi στην Μιανμάρ

Αρνείται τις σχέσεις με το Ισραήλ η Σαουδική Αραβία

Επίθεση χάκερς στην πλατφόρμα Χ

Απάτη ΕΟΠΥΥ: Στη φυλακή ο «Μισέλ» που διακινούσε φάρμακα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα