ΑΘΗΝΑ
16:43
|
20.09.2024
Πυρ εναντίον ενόπλου άνοιξαν οι Αρχές κοντά στο ισραηλινό προξενείο του Μονάχου.
Αστυνομικά οχήματα στο σημείο του περιστατικού στο Μόναχο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πυρά εναντίον υπόπτου κοντά στο ισραηλινό προξενείο στο Μόναχο εξαπέλυσε σήμερα το πρωί η γερμανική αστυνομία.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή Karolinenplatz στο κέντρο του Μονάχου όπου εκτός από το ισραηλινό προξενείο βρίσκεται και το Μουσείο- Κέντρο Τεκμηρίωσης για τη ναζιστική περίοδο.

Η αστυνομία ανέφερε στο κοινωνικό δίκτυο Χ ότι ο άνδρας που «προφανώς κρατούσε όπλο»,  τραυματίστηκε, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ λίγο αργότερα ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιοακίμ Χέρμαν, ανακοίνωσε ότι ο ύποπτος, υπέκυψε στα τραύματά του.

Η ταυτότητα του άνδρα εξακολουθεί να διερευνάται, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας που ανέφερε ότι ο ύποπτος πυροβόλησε εναντίον της αστυνομίας με μακρύκανο όπλο, σε ένα επεισόδιο στο οποίο ενεπλάκησαν πέντε όργανα της τάξεως.

Στην ευρύτερη περιοχή εντάθηκαν τα μέτρα ασφαλείας, αλλά δεν υπάρχει καμία ένδειξη για περιστατικά σε άλλα σημεία ή για ύπαρξη περισσότερων υπόπτων, ωστόσο, η ανησυχία παραμένει έντονη καθώς το περιστατικό συμπίπτει με την επέτειο της επίθεσης εναντίον Ισραηλινών αθλητών το 1972 κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Μονάχου, με αποτέλεσμα 11 νεκρούς.

Η υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Νάνσι Φέζερ, χαρακτήρισε το περιστατικό ως «πολύ σοβαρό» και τόνισε ότι η προστασία των Ισραηλινών υποδομών αποτελεί «ύψιστη προτεραιότητα» της κυβέρνησης.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι το προξενείο ήταν κλειστό όταν σημειώθηκε ο πυροβολισμός και ότι κανένα από το προσωπικό δεν επηρεάστηκε από το περιστατικό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ζαχάροβα: Θυμίζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης τα ουκρανικά κέντρα κράτησης στο Κουρσκ

Νεκρός 23χρονος που υπηρετούσε σε θέρετρο της Αεροπορίας στην Πιερία

Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί στρατιώτες πέταξαν Παλαιστίνιους από ταράτσες

Αγρίνιο: Σύλληψη 15χρονου για βιντεοσκόπηση καθηγητή σε… απόπειρα κατάληψης του σχολείου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα