ΑΘΗΝΑ
01:37
|
20.09.2024
«Η ισραηλινή ηγεσία αντιμετωπίζει τις διαπραγματεύσεις μόνο ως 'προπέτασμα καπνού'», δήλωσε ο απεσταλμένος της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
O αναπληρωτής απεσταλμένος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Ντμίτρι Πολιάνσκι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ισραήλ χρησιμοποιεί τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις για να παραπλανήσει τη διεθνή κοινότητα και να κρύψει τις πραγματικές του προθέσεις στη Γάζα, δήλωσε ο αναπληρωτής απεσταλμένος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Ντμίτρι Πολιάνσκι.

Μιλώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την Τετάρτη, ο Πολιάνσκι κατηγόρησε το Ισραήλ πως «επιδιώκει πεισματικά μια στρατιωτική λύση στο πρόβλημα, ενώ προσπαθεί να αγνοήσει τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας».

«Το Συμβούλιο Ασφαλείας είναι ενωμένο στην κατανόηση ότι η διάσωση των εναπομεινάντων Ισραηλινών και ξένων με στρατιωτικές μεθόδους είναι αδύνατη και ότι δεν υπάρχει εναλλακτική προς τις διαπραγματεύσεις. Η ισραηλινή κοινωνία το κατανοεί και το αναγνωρίζει επίσης», είπε ο Ρώσος διπλωμάτης.

«Ωστόσο, η ισραηλινή ηγεσία, δυστυχώς, συνεχίζει να αντιμετωπίζει τις διαπραγματεύσεις μόνο ως “προπέτασμα καπνού” με στόχο να αποσπάσει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας».

Το Ισραήλ ζήτησε τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά την ανακάλυψη των σορών έξι ομήρων που απήγαγε η Χαμάς σε μια σήραγγα στη νότια Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, οι Παλαιστίνιοι μαχητές εκτέλεσαν τους ομήρους αρκετές ημέρες πριν τα ισραηλινά στρατεύματα εισέλθουν στη σήραγγα. Ένας Ρώσος υπήκοος, ο Αλεξάντερ Λομπάνοφ, ήταν μεταξύ των νεκρών.

Έχοντας καταδικάσει τους θανάτους των ομήρων, ο Πολιάνσκι υποστήριξε ότι «οι αιχμάλωτοι έχουν λιγότερες πιθανότητες επιβίωσης ενώ η ισραηλινή επιχείρηση στη Γάζα βρίσκεται σε εξέλιξη».

«Σήμερα θρηνούμε όχι μόνο τους σκοτωμένους Ισραηλινούς, αλλά όλους τους ανθρώπους που πέθαναν στη Γάζα, είτε είναι Ισραηλινοί, είτε Παλαιστίνιοι είτε πολίτες άλλων χωρών».

Μιλώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας την Τετάρτη, αξιωματούχοι του ΟΗΕ επιβεβαίωσαν εκ νέου τις εκκλήσεις τους για απελευθέρωση όλων των ομήρων και άμεση κατάπαυση του πυρός.

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα