ΑΘΗΝΑ
23:16
|
19.09.2024
Ο Πούτιν περιπαίζοντας τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ για ανάμιξη στις εκλογές, δήλωσε πως θα προτιμούσε να νικήσει η Χάρις.
Βλαντίμιρ Πούτιν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με σαφή διάθεση για χιούμορ ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σήμερα τρόλαρε τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης του Προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, περί «ρωσικής ανάμιξης» στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 5ης Νοέμβρη, δηλώνοντας περιπαικτικά σε εκδήλωση του «Ανατολικού Οικονομικού Φόρουμ» (Eastern Economic Forum ,ΕEF) πως ο ίδιος θα προτιμούσε να νικήσει η Αντιπρόεδρος και υποψήφια των Δημοκρατικών Κάμαλα Χάρις.

 «Όπως ο Μπάιντεν συνέστησε στους υποστηρικτές του να στηρίξουν τη Χάρις, θα κάνουμε το ίδιο και θα την υποστηρίξουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ σχολιάζοντας το «μεταδοτικό» της γέλιο, ο Πούτιν  το χαρακτήρισε «γοητευτικό» λέγοντας πως «σημαίνει πως όλα είναι καλά».

Πρόσθεσε επίσης πως ο Τραμπ, ως Πρόεδρος, είχε επιβάλει περισσότερες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας από οποιονδήποτε άλλον ένοικο του Λευκού Οίκου πριν από αυτόν.

«Τελικά, η επιλογή ανήκει στον αμερικανικό λαό, και θα σεβαστούμε την επιλογή αυτή», κατέληξε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η Δύση λαχταρά τη στρατηγική ήττα της Ρωσίας…

Η απάντηση του Πούτιν προκάλεσε εύλογα γέλια στο ακροατήριο, και «έσπασε» το σοβαρότερο κλίμα που επικρατούσε νωρίτερα όταν αναφέρθηκε στην Ουκρανία και στον πόλεμο εκεί. Εκεί είχε δηλώσει πως η Ουκρανία κυβερνάται από «alien», από «ξένους» που βγάζουν σκληρές αποφάσεις δίχως να σκέφτονται τα βάσανα του απλού κόσμου. Προειδοποίησε επίσης πως η εκστρατεία «συνολική κινητοποίησης» που επιχειρεί το Κίεβο «θα ματώσει» τη χώρα μέχρι «τελευταίας ρανίδας».

 

Υπενθύμισε επίσης πως την πρώτη περίοδο του πολέμου είχε ουσιαστικά επιτευχθεί ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ Μόσχας-Κιέβου στη βάση ουκρανικής δέσμευσης για «ουδετερότητα» αλλά η οποία εκτροχιάστηκε με παρέμβαση της Δύσης που λαχταρά «τη στρατηγική ήττα της Ρωσίας».

Και οι νέες, αμερικανικές κυρώσεις στο RT

Το δηκτικό χιούμορ του Πούτιν περί Κάμαλα Χάρις έρχεται ένα 24ωρο αφότου το ομοσπονδιακό υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ απήγγειλε κατηγορίες για «ξέπλυμα χρήματος» σε δύο στελέχη του ρωσικού κρατικού δικτύου Russia Today (RT) με τη δικαιολογία ότι προσπαθούσαν να προσλάβουν αμερικανική εταιρεία για την παραγωγή διαδικτυακού περιεχομένου ώστε να επηρεάσουν τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοέμβρη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα