ΑΘΗΝΑ
01:25
|
22.09.2024
Η εμπορευματοποίηση της υγείας από την κυβέρνηση συνεχίζεται, επισημαίνει το ΜέΡΑ25, θυμίζοντας την σχετική έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη.
Συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του ΜΕΡΑ25. Σάββατο 28 Μαϊου 2022 (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε αξιοσημείωτες επισημάνσεις για την εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προχώρησε σήμερα το ΜέΡΑ25 καθώς σχολιάζοντας την τελευταία έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη για την υγεία τονίζει τη διασπάθιση δημόσιων κονδυλίων από ιδιωτικές κλινικές που απομυζούν τον ΕΟΠΥΥ «χρεώνοντας ό,τι θέλουν».

Αναφέρει το ΜέΡΑ25 στη σημερινή, σχετική ανακοίνωσή του:

«Πριν μερικές μέρες, ο Συνήγορος του Πολίτη δημοσίευσε πόρισμα, το συμπέρασμα του οποίου είναι ότι οι ιδιωτικές κλινικές απομυζούν τον ΕΟΠΥΥ, χρεώνοντας ό,τι θέλουν. Ο Συνήγορος του Πολίτη έχει απλώς διαπιστωτικές αρμοδιότητες. Το πόρισμα έχει σταλεί στον Υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη και στον Υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη για τα περαιτέρω. Να κάνουν όμως τί; Η Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ Θεανώ Καρποδίνη κάνει ακριβώς τη δουλειά που της ανέθεσε από το 2020 ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης: μοιράζει το δημόσιο χρήμα στους ιδιώτες κλινικάρχες!

Από το 2010 απαξιώνεται συστηματικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας προς όφελος των ιδιωτών: υποστελέχωση και τεράστια ελλείμματα σε υλικοτεχνική υποδομή, για παράδειγμα αξονικοί και μαγνητικοί τομογράφοι είναι προς εξαφάνιση στο ΕΣΥ. Το αποτέλεσμα είναι το σύνολο σχεδόν των ιατρικών πράξεων να γίνονται στις ιδιωτικές κλινικές, με τεράστιο κόστος για το δημόσιο και τους ασθενείς. Εμείς λέμε: χρηματοδότηση του ΕΣΥ, προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού με αξιοπρεπείς μισθούς και ανανέωση της υλικοτεχνικής υποδομής για να έχουμε όλες και όλοι πρόσβαση στο αγαθό της υγείας».

Και η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 καταλήγει ως εξής:

«Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα, είναι δικαίωμα!»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ψυχραιμία μπροστά στα «βάσανα» της γαλλικής (κέντρο) αριστεράς

Το Telegram επίσημα ξεκινά να συνεργάζεται με τις αστυνομικές αρχές

Χεζμπολάχ: Νέο μπαράζ ρουκετών κατά του Ισραήλ

Αξιωματούχος της Fed: Πρόωρη δήλωση νίκης η μείωση των επιτοκίων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα