ΑΘΗΝΑ
20:50
|
16.09.2024
Το Kosmodromio συνάντησε στα Χανιά τον Βασίλη, τη Βιβή και τον Σταύρο να τακτοποιούν ράφια, να εξυπηρετούν πελάτες και να διεκπεραιώνουν πελάτες… ισότιμα.
Η Terra Verde είναι κάτι παραπάνω από μια επιχείρηση
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων, ένα μικρό μαγαζί ξεχωρίζει όχι μόνο για τα φρέσκα προϊόντα του αλλά κυρίως για τον ξεχωριστό του χαρακτήρα. Εκεί, η απασχόληση ανάπηρων ατόμων σ’ ένα περιβάλλον που προάγει την ισότητα και τη συμπερίληψη αποτελεί τον πυρήνα της φιλοσοφίας του.

Η Terra Verde είναι κάτι παραπάνω από μια επιχείρηση· είναι μια κοινότητα ανθρώπων που επιδιώκουν να προτείνουν ένα εναλλακτικό μοντέλο εμπορίου, βασισμένο στην άμεση σύνδεση μεταξύ καταναλωτή με τον παραγωγό και τα προϊόντα του.

Πριν έξι μήνες, η Terra Verde άνοιξε το υποκατάστημά της και υιοθέτησε μια πολιτική προσλήψεων που προάγει την ένταξη ατόμων με αναπηρία στο εργατικό της δυναμικό. Οι υπάλληλοι ΑμεΑ εργάζονται ισότιμα με τους συναδέλφους τους, αναλαμβάνοντας καθήκοντα όπως η εξυπηρέτηση πελατών, η τακτοποίηση ραφιών και η διεκπεραίωση παραγγελιών.

Ο Βασίλης Παυλουδάκης, 27 ετών

Η Βιβή Καλαϊτζιδάκη, 28 ετών

Ο Σταύρος Φραγκούλης, 27 ετών

Αν και η απασχόληση ανάπηρων ατόμων εξακολουθεί να αποτελεί ζήτημα που χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή στην ελληνική κοινωνία, το παράδειγμα της Terra Verde δείχνει ότι η ένταξη είναι εφικτή και μπορεί να αποφέρει θετικά αποτελέσματα για όλους. Το μήνυμα είναι σαφές: οι ευκαιρίες απασχόλησης πρέπει να είναι προσβάσιμες σε όλους, και η ποικιλομορφία μπορεί να αποτελέσει δύναμη για την κοινωνία και την οικονομία μας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

‘Ενα είναι το Φεστιβάλ (της ΚΝΕ)

Έκρηξη σε χημική βιομηχανία και πετρελαιαγωγό στο Τέξας

Κακοκαιρία Boris: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στην Κεντρική Ευρώπη (upd)

Νέα φωταγώγηση του Ναού του Ποσειδώνα και συναυλία Ξαρχάκου στο Σούνιο (live streaming)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα