ΑΘΗΝΑ
04:52
|
20.09.2024
Ελεγχόμενη πληροφόρηση θέλουν οι ΗΠΑ, σχολιάζει η Μαρία Ζαχάροβα για την επιβολή κυρώσεις σε ρωσικά ΜΜΕ για απόπειρα παρέμβασης στις εκλογές.
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία δεν παρενέβη ποτέ στις εσωτερικές υποθέσεις των ΗΠΑ και απορρίπτει τις κατηγορίες που αποδίδονται σε μέσα ενημέρωσης δήλωσε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, σχολιάζοντας την επιβολή κυρώσεων σε ρωσικά ΜΜΕ με την κατηγορία της απόπειρας παρέμβασης στις αμερικανικές εκλογές.

«Οι επιθέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης αποτελούν μέρος μιας καλά επεξεργασμένης εκστρατείας των ειδικών υπηρεσιών για την «αποστείρωση» των ΗΠΑ από κάθε εκδήλωση διαφωνίας», τόνισε η κ. Ζαχάροβα, σχολιάζοντας τις κυρώσεις που επέβαλε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ στην Μαργαρίτα Σιμονιάν, αρχισυντάκτρια του ρωσικού τηλεοπτικού σταθμού Russia Today και τους δύο αναπληρωτές της.

Από την πλευρά του, ο πρεσβευτής της Μόσχας στην Ουάσινγκτον, Ανατόλι Αντόνοφ, τόνισε ότι η Ρωσία δεν επέτρεψε ποτέ στον εαυτό της να εμπλακεί στις εσωτερικές υποθέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και δεν σκοπεύει να το πράξει.

«Τονίζω ότι πάντα σεβόμασταν και θα σεβόμαστε την επιλογή του αμερικανικού λαού, όποια κι αν είναι αυτή. Δεν έχουμε παρέμβει ποτέ στις εσωτερικές υποθέσεις του τις Ηνωμένες Πολιτείες και δεν σκοπεύουμε να το κάνουμε στο μέλλον. Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις ψευδείς κατηγορίες κατά των ρωσικών ΜΜΕ και απαιτούμε την άρση των διοικητικών περιορισμών που επιβλήθηκαν στο έργο των δημοσιογράφων μας στην Αμερική», ανέφερε σε σχόλιο που αναρτήθηκε στο κανάλι Telegram της πρεσβείας.

Ο Αντόνοφ τόνισε ότι η ρωσική πλευρά ποτέ δεν εξίσωσε τον «σοφό λαό των ΗΠΑ» με την αμερικανική κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί να υπονομεύσει τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών. «Είναι προφανές σε όλους: κάνουν τα πάντα για να σπάσουν όχι μόνο τον ιστό των ρωσοαμερικανικών δεσμών, αλλά και να καταστρέψουν εντελώς τα θεμέλιά τους. Μια τέτοια πολιτική αποτελεί απειλή για την υπόθεση της διατήρησης της ειρήνης και της παγκόσμιας σταθερότητας», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, η Ρωσίδα βουλευτής Μαρία Μπούτινα χαρακτήρισε «ανοησίες» τις κατηγορίες αυτές, εξηγώντας ότι η Μόσχα δεν πιστεύει ότι έχει σημασία ποιος θα κερδίσει τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου. «Ο μοναδικός νικητής στις αμερικανικές εκλογές είναι η αμερικανική, ιδιωτική στρατιωτική βιομηχανία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Κυρώσεις ΗΠΑ για διευκόλυνση πληρωμών Ρωσίας και Β.Κορέας

Η νέα πρόταση Νετανιάχου ευτελίζει τις διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με Παλαιστίνιο αξιωματούχο

Γιατί τώρα η νέα πρόταση από το Ισραήλ για εκεχειρία και ομήρους;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα