ΑΘΗΝΑ
11:41
|
16.09.2024
Παραιτήθηκε ο Τζενάρο Σαντζουλιάνο, μετά την αποκάλυψη της εξωσυζυγικής του σχέση με 41χρονη influencer.
Τζενάρο Σαντζουλιάνο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού υπέβαλε τελικώς την παραίτησή του, στη σκιά των αποκαλύψεων του εξωσυζυγικού ερωτικού δεσμού, που είχε με 41χρονη ινφλουένσερ, στην οποία είχε μάλιστα επιχειρήσει να δώσει θέση ανώτερου συμβούλου.  

Ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού Τζενάρο Σαντζουλιάνο είχε νωρίτερα σήμερα (6/9) συνάντηση με την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι, τη δεύτερη μέσα σε διάστημα τριών ημερών.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ήταν πολύ πιθανό ο Σανζουλιάνο να υποβάλει νέα παραίτηση η οποία, αυτή τη φορά, θα μπορούσε να γίνει δεκτή.

Η Μελόνι, σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρεί ότι τα δεδομένα άλλαξαν μετά τη σημερινή συνέντευξη της ινφλουένσερ Μαρία Ροζάρια Μπότσια στην εφημερίδα La Stampa, στην οποία υποστηρίζει ότι άκουγε τον υπουργό ενώ συνομιλούσε τηλεφωνικά με άλλα μέλη της κυβέρνησης και ότι ο Σανζτουλιάνο είναι εκβιάσιμος.

Παράλληλα, το Ιταλικό Ελεγκτικό Συνέδριο φέρεται να ξεκίνησε έρευνα για να διαπιστωθεί αν από την σχέση του Ιταλού υπουργού Πολιτισμού με την επιχειρηματία από την Πομπηία προκύπτει οικονομική ζημία για τα δημόσια ταμεία.

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η πρώτη παραίτηση υπουργού που καλείται να διαχειριστεί η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι έπειτα από περίπου δύο χρόνια στην εξουσία. 

«Παραιτούμαι μετά από ημέρες γεμάτες μίσος και πόνο», έγραψε ο απερχόμενος (πλέον) υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας.

Χαρακτήρισε, δε, την παραίτησή του «οριστική και αμετάκλητη».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θύελλα κατά του Μασκ για σχόλιο σχετικά με τη νέα απόπειρα κατά Τραμπ

Με αιχμές κατά της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν παραιτήθηκε ο Γάλλος επίτροπος Τιερί Μπρετόν

Τεμπονέρας: Δεν θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανακάλεσε το πληρεξούσιο από τον γενικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα