ΑΘΗΝΑ
20:49
|
16.09.2024
Πακέτο βοήθειας αξίας 210 εκ. δολαρίων προς την Ουκρανία με πυραύλους Martlet ανακοίνωσε η νέα κυβέρνηση της Βρετανίας.
Οι συγκεκριμένοι πύραυλοι είναι εξαιρετικά ευέλικτοι και μπορούν να εκτοξευθούν από διάφορες πλατφόρμες σε ξηρά, θάλασσα και αέρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας αξίας άνω των 210 εκατομμυρίων δολαρίων, ανακοινώθηκε πριν από τη συνάντηση της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας στην αμερικανική αεροπορική βάση του Ραμστάιν

Στα πλαίσιά του -και μέχρι το τέλος το έτους- το Ηνωμένο Βασίλειο θα παραδώσει 650 πυραύλους Martlet Multirole Missiles (LMM) στην Ουκρανία για να ενισχύσει την αεράμυνα της, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

«Αυτή η νέα δέσμευση θα δώσει μεγάλη ώθηση στην αντιαεροπορική άμυνα της Ουκρανίας κι επιδεικνύει τη δέσμευση της νέας κυβέρνησής μας να εντείνει την υποστήριξή της», τόνισε στην ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης ο υπουργός Άμυνας Τζον Χίλι, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του στις αρχές του Ιουλίου, μετά την εκλογική νίκη του πρωθυπουργού των Εργατικών Κιρ Στάρμερ.

Κατασκευασμένοι από τη γαλλική αμυντική βιομηχανία Thales στο εργοστάσιό της στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας, οι συγκεκριμένοι πύραυλοι είναι εξαιρετικά ευέλικτοι και μπορούν να εκτοξευθούν από διάφορες πλατφόρμες σε ξηρά, θάλασσα και αέρα. Οι πρώτες αναφορές για τη χρήση αυτών των πυραύλων από την Ουκρανία εμφανίστηκαν το 2022, αν και ο συνολικός αριθμός που διαθέτει το Κίεβο παραμένει άγνωστος.

Η στρατιωτική βοήθεια του Λονδίνου, που παρέχεται στην κυβέρνηση του Κιέβου από τον Φεβρουάριο του 2022, ξεπερνά συνολικά τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Εκτός από τους πυραύλους Martlet, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει διαθέσει στην Ουκρανία πυραύλους Storm Shadow μεγάλου βεληνεκούς, άρματα μάχης Challenger 2, αυτοκινούμενα οβιδοβόλα AS90, συστήματα πυραύλων πολλαπλής εκτόξευσης M270 και αντιαρματικά οπλικά συστήματα NLAW fire-and-forget.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Ισραήλ ετοιμάζεται για κλιμάκωση του πολέμου στο Λίβανο

Το μέλλον της Γάζας, οι αμερικανικές εκλογές και το πολιτικό σχέδιο για την περιοχή

Το «σάλτο μορτάλε» του Μπίμπι;

Βρετανία και ΗΠΑ υπόσχονται περαιτέρω στήριξη της Ουκρανίας-Πιέσεις στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα