ΑΘΗΝΑ
17:02
|
16.09.2024
Ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής των BRICS στο Καζάν, δήλωσε ο Ιρανός Πρέσβης στην Ρωσία.
Μασσούντ Πεζεσκιάν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής των BRICS στο Καζάν, όπου σκοπεύει να συναντηθεί με τον Ρώσο ηγέτη Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε στο TASS ο πρέσβης του Ιράν στη Ρωσία Καζέμ Τζαλαλί.

Όπως ανέφερε συγκεκριμένα:

Πιστεύω ότι θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής των BRICS στο Καζάν. Αυτή τη στιγμή προετοιμαζόμαστε για την επίσκεψη αυτή, ώστε να είναι χρήσιμη και επιτυχής για τις διμερείς μας σχέσεις.

Ενώ πρόσθεσε πως:

Όσον αφορά τις διμερείς σχέσεις, προγραμματίζεται μια συνάντηση με τον Ρώσο ηγέτη Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς και διμερείς συναντήσεις με άλλους ηγέτες και με την ιρανική κοινότητα και μια ομιλία στη σύνοδο κορυφής.

Η Ρωσία ανέλαβε την προεδρία των BRICS την 1η Ιανουαρίου 2024 και θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του έτους με περισσότερες από 200 εκδηλώσεις για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Το κύριο γεγονός της προεδρίας θα είναι η σύνοδος κορυφής των BRICS στο Καζάν τον Οκτώβριο του 2024. Το Ιράν προσχώρησε στις BRICS την 1η Ιανουαρίου 2024.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα προσφυγή Νιγηριανών απέναντι στη Shell

Διάταγμα για νέα αύξηση του στρατιωτικού προσωπικού της Ρωσίας υπέγραψε ο Πούτιν

Το «πάγωμα» των αντικειμενικών αξιών εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών

Μεξικό: Στη λαϊκή ψήφο περνά η εκλογή των δικαστών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα