ΑΘΗΝΑ
18:05
|
16.09.2024
Το Ιράν ολοκλήρωσε την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων προς τη Ρωσία, παρά τις προειδοποιήσεις της Δύσης για προμήθεια όπλων στη Μόσχα.
Βαλλιστικοί πύραυλοι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ιράν ολοκλήρωσε την πολυαναμενόμενη αποστολή βαλλιστικών πυραύλων προς τη Ρωσία, παρά τις προειδοποιήσεις της Δύσης για προμήθεια όπλων στη Μόσχα.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ενημέρωσε τους συμμάχους ότι το Ιράν παρέδωσε βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς στη Ρωσία, παρέχοντας στη Μόσχα μια σημαντική νέα στρατιωτική ικανότητα εν μέσω της συνεχιζόμενης σύγκρουσής της με την Ουκρανία, ανέφερε η Wall Street Journal, επικαλούμενη Αμερικανούς και Ευρωπαίους αξιωματούχους.

«Οι πύραυλοι παραδόθηκαν τελικά», επιβεβαίωσε Αμερικανός αξιωματούχος.

Το φορτίο φέρεται να περιλαμβάνει αρκετές εκατοντάδες βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς με βεληνεκές έως και 500 μίλια, οι οποίοι θα μπορούσαν να ενισχύσουν τις πυραυλικές επιθέσεις της Ρωσίας εναντίον ουκρανικών πόλεων και υποδομών, συμβάλλοντας στις πρόσφατες απώλειες αμάχων.

«Έχουμε προειδοποιήσει για την εμβάθυνση της εταιρικής σχέσης ασφαλείας μεταξύ της Ρωσίας και του Ιράν από την έναρξη της πλήρους εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και ανησυχούμε βαθύτατα από αυτές τις αναφορές», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Σον Σάβετ. «Οποιαδήποτε μεταφορά ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία θα αποτελούσε μια δραματική κλιμάκωση της υποστήριξης του Ιράν στην επιθετικότητα της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας».

Το Ιράν είχε ήδη παράσχει μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Ρωσία, τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί εκτενώς στην Ουκρανία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αναβαθμίζονται τα συστήματα πυρόσβεσης σε Αρχαία Αγορά και Κεραμεικό

Το μέλλον της Γάζας, οι αμερικανικές εκλογές και το πολιτικό σχέδιο για την περιοχή

Είναι θωρακισμένος ο Έβρος, λέει ο Χρυσοχοΐδης

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Στις 24/9 το debate ανάμεσα στους υποψηφίους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα