ΑΘΗΝΑ
01:19
|
20.09.2024
Ο τυφώνας Yagi άφησε πίσω του τουλάχιστον δύο νεκρούς και 92 τραυματίες στη νότια νησιωτική επαρχία Χαϊνάν της Κίνας.
Yagi
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο τυφώνας Yagi άφησε πίσω του τουλάχιστον δύο νεκρούς και 92 τραυματίες στη νότια νησιωτική επαρχία Χαϊνάν της Κίνας, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές που επικαλείται το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua σήμερα Σάββατο 7/9.

Δύο θάνατοι επιβεβαιώθηκαν στην κομητεία Ντινγκάν, ενώ η πόλη Γουεντσάνγκ κατέγραψε 12 τραυματισμούς και η Χαϊκού ανέφερε 80 τραυματισμούς.

Ο τυφώνας έκανε δύο «επισκέψεις» στην Κίνα χθες Παρασκευή, επηρεάζοντας αρχικά την Χαϊνάν πριν προχωρήσει στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ.

Η καταιγίδα προκάλεσε εκτεταμένη αναστάτωση σε ολόκληρη τη νότια Κίνα. Τα σχολεία στις πόλεις Γκουανγκζού, Σενζέν και Γιανγκτζιάνγκ σταμάτησαν τα μαθήματα την Παρασκευή, ενώ τα πανεπιστήμια ανέβαλαν την έναρξη του ακαδημαϊκού τους έτους.

Στο Χονγκ Κονγκ, το τοπικό χρηματιστήριο ανέστειλε όλες τις συναλλαγές την Παρασκευή και τα σχολεία έκλεισαν ως προληπτικό μέτρο ασφαλείας.

Τα αεροπορικά ταξίδια αντιμετώπισαν επίσης σημαντικές διαταραχές, με πολυάριθμες ακυρώσεις πτήσεων να καταγράφονται σε ολόκληρη την περιοχή.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Βρήκαν πτώμα γυναίκας σε παραλία της Πάτρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα