ΑΘΗΝΑ
00:21
|
17.09.2024
Η συμμετοχή στις προεδρικές εκλογές της Αλγερίας έφτασε στο 48% σύμφωνα με πηγή του Reuters εντός της εκλογικής επιτροπής της χώρας.
Προεδρικές εκλογές στην Αλγερία: Στο 48% η συμμετοχή
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο 48% έφτασε η συμμετοχή στις κάλπες που στήθηκαν χθες Σάββατο 7/9 στην Αλγερία για την ανάδειξη του Προέδρου της χώρας. Πηγή του πρακτορείου ειδήσεων Reuters στην εκλογική επιτροπή της Αλγερίας ανέφερε ότι τα εκλογικά τμήματα έκλεισαν χθες στις 20:00 τοπική ώρα και ότι μέχρι στιγμής η συμμετοχή στις προεδρικές εκλογές εκτιμάται στο 48% ενώ το 2019 είχε φτάσει μόλις το 33,06%, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Ο πρόεδρος της Αλγερίας Αμπντελματζίντ Ταμπούν, που διεκδικεί δεύτερη συναπτή θητεία, χαρακτηριζόταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί της διαδικασίας, στην οποία η συμμετοχή συγκαταλεγόταν στα μεγάλα διακυβεύματα. Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν εντός της ημέρας.

Τον Δεκέμβριο του 2019, η αποχή είχε σπάσει ρεκόρ (>60%) στις εκλογές που είχε κερδίσει ο 78χρονος πρόεδρος Ταμπούν με το 58% των ψήφων, ενώ βρίσκονταν στο απόγειό τους μαζικές διαδηλώσεις υπέρ του εκδημοκρατισμού της χώρας και μεγάλο μέρος της αντιπολίτευσης πρότεινε αποχή.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Ελλάδα στη μαύρη λίστα της ΕΕ με κοινωνικές και υλικές στερήσεις

Νέα ένταση στις σχέσεις Σόφιας-Σκοπίων

Μηνύματα του νέου Προέδρου του Ιράν υπέρ των γυναικών

‘Ενα είναι το Φεστιβάλ (της ΚΝΕ)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα