ΑΘΗΝΑ
01:25
|
20.09.2024
Η Βολιβία κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των μαινόμενων δασικών πυρκαγιών.
Μια γενική άποψη της πόλης Λα Παζ καλυμμένη από πυκνό καπνό από τις πυρκαγιές στη Βολιβία και τη γειτονική Βραζιλία, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, στη Λα Παζ, Βολιβία, 5 Σεπτεμβρίου 2024
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Βολιβία κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των μαινόμενων δασικών πυρκαγιών, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας το Σάββατο, αναφέρει το Reuters.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Άμυνας Εντμούντο Νοβίγιο είπε ότι η εθνική έκτακτη ανάγκη θα επιτρέψει στη χώρα να συντονίσει γρήγορα τη διεθνή υποστήριξη.

«Αυτό θα μας επιτρέψει να έχουμε πιο ευέλικτη και αποτελεσματική υποστήριξη από φιλικές χώρες και από τη διεθνή συνεργασία», είπε ο Νοβίγιο.

Η Βολιβία έχει δει τον μεγαλύτερο αριθμό πυρκαγιών από το 2010 με τουλάχιστον 7,5 εκατομμύρια στρέμματα να κάηκαν φέτος σύμφωνα με την Inpe, την υπηρεσία διαστημικών ερευνών της Βραζιλίας που παρακολουθεί τις πυρκαγιές.

Η Νότια Αμερική βρίσκεται στη δίνη της περιόδου αιχμής των πυρκαγιών, που εκτείνεται τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, αφού μια ασυνήθιστα πρώιμη περίοδος πυρκαγιών άρχισε να καταστρέφει τη χώρα τον Ιούλιο μετά από ξηρασία.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Βολιβίας είναι λιγοστές και η κυβέρνηση ζήτησε διεθνή βοήθεια. Αυτόχθονες εθελοντές προσπάθησαν να προστατεύσουν τη γη που χρησιμοποιούν για την καλλιέργεια και τη διατροφή των ζώων κοντά στο δάσος Chiquitano βόρεια του Concepcion που εκτείνεται προς τη Βραζιλία και την Παραγουάη, αλλά ορισμένοι αναγκάστηκαν να εκκενώσουν.

Η Βραζιλία έχει δει επίσης μεγάλες πυρκαγιές σε πόλεις και το τροπικό δάσος του Αμαζονίου ξεκινά με τη χειρότερη αρχή των τελευταίων δύο δεκαετιών μετά από ξηρασία ρεκόρ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα