ΑΘΗΝΑ
06:31
|
21.09.2024
Η Ουκρανία και η Ρωσία αλληλοκατηγορούνται για αεροπορικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας στις παραμεθόριες περιοχές τους.
Ένας πυροσβέστης εργάζεται σε μια τοποθεσία κτιρίων κατοικιών που έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές από ρωσική αεροπορική επιδρομή, εν μέσω της επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία, στο Σούμι της Ουκρανίας, 8 Σεπτεμβρίου 2024
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ουκρανία και η Ρωσία αλληλοκατηγορούνται για αεροπορικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας στις παραμεθόριες περιοχές τους, με Ουκρανούς αξιωματούχους να λένε ότι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τέσσερις τραυματίστηκαν στην περιοχή Σούμι και η Ρωσία να λέει ότι τρεις άμαχοι τραυματίστηκαν στο Μπέλγκοροντ, σύμφωνα με το Reuters.

Δύο παιδιά ήταν μεταξύ των τραυματιών στο Σούμι, ανακοίνωσε την Κυριακή η στρατιωτική διοίκηση της βορειοανατολικής ουκρανικής περιοχής στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram. Αρκετά σπίτια και αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές, ανέφερε.

Απέναντι από τα σύνορα, στη νοτιοδυτική περιοχή Μπέλγκοροντ της Ρωσίας, τρεις άμαχοι, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά τραυματίστηκαν στην αεροπορική επίθεση της Ουκρανίας, δήλωσε στο Telegram ο κυβερνήτης της περιοχής Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ.

Είπε ότι δύο κτίρια κατοικιών καταστράφηκαν και περισσότερα από 15 συνολικά κτίρια υπέστησαν ζημιές.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε στο Telegram ότι κατέστρεψε δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτοξεύτηκαν από την Ουκρανία πάνω από το Μπέλγκοροντ στη διάρκεια της νύχτας.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα τις αναφορές.

Τόσο οι περιοχές Σούμι όσο και το Μπέλγκοροντ έχουν υποστεί συχνές επιθέσεις. Και οι δύο πλευρές αρνούνται ότι έχουν βάλει στόχο αμάχους, λέγοντας ότι οι επιθέσεις στοχεύουν στην καταστροφή της υποδομής του άλλου που είναι κρίσιμη για τις πολεμικές προσπάθειες.

Χιλιάδες άμαχοι έχασαν τη ζωή τους στον πόλεμο, τον οποίο ξεκίνησε η Ρωσία με πλήρη εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022. Εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν επίσης εκτοπιστεί, ενώ οι πόλεις και τα χωριά τους έχουν γίνει σωροί ερειπίων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά στον ΧΥΤΑ Καρπάθου: Ήχησε το 112

Αίτημα για μετονομασία της οδού Γλάδστωνος σε Ζακ Κωστόπουλου

Θεσσαλονίκη: Πανεπιστημιακός καθηγητής καταδικάστηκε για εκβιασμό ερευνητών

Ανησυχία επιστημόνων για τον «Παγετώνα της Αποκάλυψης» που λιώνει με γοργούς ρυθμούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα