ΑΘΗΝΑ
00:19
|
17.09.2024
Ο σούπερ τυφώνας Yagi προκάλεσε κατολισθήσεις στο Βιετνάμ, αφήνοντας πίσω του εννέα νεκρούς.
Στον κόλπο Ha Long, ένα Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO περίπου 70 χιλιόμετρα πάνω από την ακτή από την πόλη Hai Phong, οι ψαράδες ήταν σοκαρισμένοι καθώς εξέταζαν τις ζημιές που προκάλεσε ο Yagi
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο σούπερ τυφώνας Yagi έσκισε στέγες κτιρίων, βύθισε βάρκες και προκάλεσε κατολισθήσεις στο Βιετνάμ, αφήνοντας πίσω του εννέα νεκρούς, προτού υποβαθμιστεί σε τροπικό χαμηλό βαρομετρικό καθώς συνεχίζει να εξασθενεί, αναφέρει το Al Jazeera.

Ο Yagi, ο οποίος έχει καταστρέψει τις υποδομές και έχει ξεριζώσει δέντρα, χτύπησε το βόρειο Βιετνάμ, με ανέμους που ξεπερνούσαν τα 149 km/h, πριν υποβαθμιστεί σε τροπικό χαμηλό βαρομετρικό την Κυριακή. Οι μετεωρολογικές αρχές περιέγραψαν τον Yagi ως «έναν από τους πιο ισχυρούς τυφώνες στην περιοχή» την τελευταία δεκαετία.

Μια τετραμελής οικογένεια σκοτώθηκε σε κατολίσθηση στην ορεινή επαρχία Χόα Μπιν του βόρειου Βιετνάμ νωρίς το πρωί της Κυριακής, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η κατολίσθηση σημειώθηκε γύρω στα μεσάνυχτα, μετά από αρκετές ώρες έντονης βροχόπτωσης που έφερε ο Yagi, όταν μια πλαγιά υποχώρησε και κατέρρευσε πάνω σε ένα σπίτι, ανέφερε το VnExpress, επικαλούμενο τις αρχές του Βιετνάμ.

Ο 51χρονος ιδιοκτήτης του σπιτιού δραπέτευσε, αλλά η σύζυγός του, η κόρη και τα δύο εγγόνια του θάφτηκαν και οι σοροί τους ανασύρθηκαν αμέσως μετά.

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν επίσης το Σάββατο καθώς η στέγη πετούσε στον αέρα, δήλωσαν οι αρχές διαχείρισης καταστροφών.

Ένας άνδρας στην επαρχία Χάι Ντουόνγκ σκοτώθηκε την Παρασκευή όταν ισχυροί άνεμοι κατέρριψαν ένα δέντρο.

Αρκετές περιοχές του λιμανιού της πόλης Χάι Φονγκ είχαν πλημμυρίσει κάτω από μισό μέτρο την Κυριακή και η ηλεκτροδότηση είχε διακοπεί, ενώ τα καλώδια και οι ηλεκτρικοί στύλοι υπέστησαν ζημιές, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Στον κόλπο Ha Long, ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO περίπου 70 χιλιόμετρα πάνω από την ακτή από την πόλη, οι ψαράδες ήταν σοκαρισμένοι καθώς εξέταζαν τις ζημιές το πρωί της Κυριακής.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, δώδεκα άνθρωποι αγνοούνται στη θάλασσα κοντά στο Χα Λονγκ, ενώ οι επιχειρήσεις διάσωσης αναμένεται να ξεκινήσουν την Κυριακή, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν. Δεν ήταν δυνατή η άμεση επαλήθευση της αναφοράς.

Τουλάχιστον 23 βάρκες υπέστησαν επίσης σοβαρές ζημιές ή βυθίστηκαν στην κλειδαριά σκαφών Hai Au στο νησί Tuan Chau, σύμφωνα με κατοίκους.

Ταράτσες κτιρίων ανατινάχτηκαν και μοτοσικλέτες ανατράπηκαν σε σωρούς από μπάζα κτιρίων και γυαλί, ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Πριν χτυπήσει το Βιετνάμ, ο Yagi διέσχισε τη νότια Κίνα και τις Φιλιππίνες, σκοτώνοντας τουλάχιστον 24 ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους.

Τα αυξανόμενα στοιχεία δείχνουν ότι οι ολοένα και πιο θερμοί ωκεανοί τροφοδοτούν ισχυρότερες τροπικές καταιγίδες από πριν, σύμφωνα με επιστήμονες του κλίματος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Ελλάδα στη μαύρη λίστα της ΕΕ με κοινωνικές και υλικές στερήσεις

‘Ενα είναι το Φεστιβάλ (της ΚΝΕ)

Έκρηξη σε χημική βιομηχανία και πετρελαιαγωγό στο Τέξας

Κακοκαιρία Boris: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στην Κεντρική Ευρώπη (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα