ΑΘΗΝΑ
15:06
|
17.09.2024
Δεν θα εξεταστεί στο Εφετείο η αθωωτική απόφαση για τους δύο άνδρες, που κατηγορήθηκαν για τη δολοφονία του δημοσιογράφου.
Δολοφονία Καραϊβάζ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η εισαγγελία Εφετών έλαβε την απόφαση να μην εξεταστεί στο Εφετείο η αθωωτική απόφαση για τα δύο αδέρφια 41 και 49 ετών, που κατηγορήθηκαν ως οι φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η μητέρα και η αδερφή του δολοφονημένου δημοσιογράφου μέσω των συνηγόρων τους κατέθεσαν σχετικό αίτημα στην εισαγγελία εφετών η οποία σήμερα το απέρριψε.

Η σημερινή εξέλιξη σημαίνει, ότι η εισαγγελία εφετών έκρινε, πως η πρωτόδικη απόφαση ήταν σωστή, ότι το δικαστήριο δεν έσφαλε στην κρίση του και αξιολόγησε σωστά τα στοιχεία.

Μιλώντας στο tvxs.gr ο συνήγορος της οικογένειας Καραϊβάζ Αντώνης Ξυλουργίδης δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Δεν υπάρχει λόγος έφεσης σημαίνει πως όλα έχουν κριθεί σωστά. Έχουμε μια εισαγγελική πρόταση καταπέλτη υπέρ της καταδίκης. Έχουμε μειοψηφία ενάντια στην αθωωτική απόφαση, αλλά η κ εισαγγελέας εφετών δια της απορρίψεως της αιτήσεώς μας αξιολογεί πως δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να έσφαλε το δικαστήριο. Η σημερινή εξέλιξη δείχνει ότι ουδείς θέλει να συνεχιστεί η υπόθεση. Όλοι θέλουν να κλείσει η υπόθεση. Ενοχλεί και αποτελεί προφανώς κίνδυνο για όσους έχουν συμφέρον».

Υπενθυμίζεται, ότι η πρόταση της εισαγγελέα της έδρας ήταν καταδικαστική για τους δύο κατηγορούμενους ωστόσο με πλειοψηφία 5-2 τα δύο αδέλφια απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες λόγω αμφιβολιών.

Στην ψηφοφορία μειοψήφησαν ο Πρόεδρος και μία εκ των τακτικών δικαστών της έδρας, οι οποίοι είχαν την άποψη ότι πρέπει κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας να κηρυχθεί ένοχος για άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία και οπλοφορία και αθώος και οπλοχρησία.

Αυτό σημαίνει εν προκειμένω, ότι ακόμα και οι δύο δικαστές που μειοψήφησαν έκριναν ότι δεν ήταν αυτός που τράβηξε την σκανδάλη, δεν ήταν δηλαδή ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας αλλά εμπλεκόμενος σε αυτήν.

Για τον μικρότερο από τα δύο αδέλφια το δικαστήριο έκρινε πως είναι αθώος κατά πλειοψηφία 6-1.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σουδάν: Στους 315 οι νεκροί από τη χολέρα

Δολοφονία Καραϊβάζ: Αίτηση αναίρεσης κατέθεσε στον Άρειο Πάγο η οικογένεια

Εργατικό δυστύχημα στην Εύβοια: Δασεργάτης καταπλακώθηκε από δέντρο

Μαλί: Ένταση στο Μπαμακό με πυροβολισμούς και εκρήξεις σε βάση της στρατιωτικής αστυνομίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα