ΑΘΗΝΑ
03:25
|
20.09.2024
Οι Τζακ και Μεγκ Γουάιτ των White Stripes μηνύουν τον υποψήφιο Ντόναλντ Τραμπ για χρήση του «Seven Nation Army» χωρίς άδεια.
Αγωγή του Τζακ Γουάιτ κατά του Ντόναλντ Τραμπ για χρήση του «Seven Nation Army»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο μουσικός Τζακ Γουάιτ απέδειξε ότι κρατάει τον λόγο του. Είχε προειδοποιήσει ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη εάν το στρατόπεδο του Ντόναλντ Τραμπ χρησιμοποιούσε τη μουσική των White Stripes χωρίς άδεια στην εκστρατεία για τις εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου και το έκανε. Μάλιστα ο Γουάιτ για τις… ανάγκες της αγωγής για κλεμμένα τραγούδια επανασυνδέθηκε με την πρώην συνεργάτιδά του στους White Stripes, Μεγκ Γουάιτ.

Ως μεμονωμένοι ενάγοντες και συλλογικά ως μέλη των The White Stripes, ο Τζακ και η Μεγκ επιδιώκουν μια δίκη ενόρκων στη νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης μηνύοντας τον Τραμπ και την αναπληρώτρια διευθύντρια Επικοινωνιών του υποψήφιου προέδρου, Μάργκο Μάρτιν, για την «κατάφωρη κατάχρηση» του τραγουδιού του ντουέτου «Seven Nation Army».

Ο Αμερικανός μουσικός, κιθαρίστας και τραγουδιστής δημοσίευσε αντίγραφο της αρχικής σελίδας της αγωγής στο Instagram με το εξής μήνυμα: «Αυτή η μηχανή μηνύει τους φασίστες». 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jack White (@officialjackwhite)

«Με την παρούσα αγωγή ζητείται αποζημίωση για την κατάφωρη υπεξαίρεση από έναν προεδρικό υποψήφιο της μουσικής σύνθεσης και της ηχογράφησης ‘Seven Nation Army’, αναφέρει το κείμενο της αγωγής κατά του Τραμπ», αναφέρει το κείμενο της αγωγής κατά του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών.

Μέσα ενημέρωσης στις ΗΠΑ ζήτησαν ένα σχόλιο για αυτήν την εξέλιξη από το στρατόπεδο της ομάδας του Τραμπ, αλλά δεν έλαβαν απάντηση καθώς μάλλον τρέχουν για το πρώτο debate του υποψηφίου τους με την αντίπαλό του, Κάμαλα Χάρις.

Το βίντεο που έδωσε την αφορμή για τη δικαστική προσφυγή είχε αναρτηθεί από την υπάλληλο του Τραμπ Μάργκο Μάρτιν στο X στις 29 Αυγούστου, αλλά έκτοτε έχει διαγραφεί. Δείχνει τον Ρεπουμπλικανό προεδρικό πρόεδρο να επιβιβάζεται σε αεροπλάνο με το εναρκτήριο riff του Seven Nation Army να παίζει στο βάθος.

Απαντώντας τότε μέσω Instagram, ο Τζακ Γουάιτ έγραψε: «Μην διανοηθείτε καν να χρησιμοποιήσετε τη μουσική μου, φασίστες. Έρχεται μήνυση από τους δικηγόρους μου γι’ αυτό (για να προστεθεί στις 5 χιλιάδες άλλες)».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Art Athina: Ξεκίνησε το ραντεβού με την τέχνη στο Ζάππειο

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα