ΑΘΗΝΑ
03:08
|
19.09.2024
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας τόνισε ότι θέλει το πυρηνικό οπλοστάσιο της χώρας του να αναπτύσσεται διαρκώς λόγω των απειλών από τις ΗΠΑ και αλλού.
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν λέει πως θέλει να αναπτύξει το βορειοκορεατικό πυρηνικό οπλοστάσιο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα πυρηνικό οπλοστάσιο που θα αναπτύσσεται διαρκώς είναι ο στόχος του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν για τη χώρα του. Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι η Πιονγκγιάνγκ είναι μια «υπεύθυνη» πυρηνική δύναμη, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα των επίσημων βορειοκορεατικών μέσων ενημέρωσης.

Εξαιτίας «των περισσότερο διαφοροποιημένων απειλών» από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους, οι «πυρηνικές δυνάμεις» της Βόρειας Κορέας και οι ικανότητές της να τις αναπτύσσει πρέπει να «τελειοποιηθούν», τόνισε ο Βορειοκορεάτης πρόεδρος.

Η Πιονγκγιάνγκ «θα διπλασιάσει» τις προσπάθειες ώστε οι ένοπλες δυνάμεις της, περιλαμβανομένων των πυρηνικών, να είναι «εντελώς έτοιμες για μάχη», διαβεβαίωσε ο Κιμ Γιονγκ Ουν κατά τη διάρκεια της 76ης επετείου της δημιουργίας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας. Εντούτοις, υπογράμμισε ότι η χώρα είναι μια «υπεύθυνη πυρηνική δύναμη». «Τα πυρηνικά όπλα μας, τα οποία χρησιμεύουν για να αμυνθούμε, δεν αποτελούν απειλή για κανένα», διευκρίνισε.

Η ομιλία αυτή έγινε την ώρα που οι σχέσεις ανάμεσα στα δύο κορεατικά κράτη βρίσκονται στο χαμηλότερο σημείο.

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε πρόσφατα την ανάπτυξη 250 εκτοξευτήρων βαλλιστικών πυραύλων στα σύνορα με τη Νότια Κορέα. Σύμφωνα με τον Γιανγκ Ουκ του Asan Institute for Policy Study, «μέχρι το 2027, η Βόρεια Κορέα μπορεί να διαθέτει 200 πυρηνικές κεφαλές και έως 300 το 2030».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τι θα δούμε στο Εθνικό Θέατρο τη νέα σεζόν

Αρνείται τις σχέσεις με το Ισραήλ η Σαουδική Αραβία

Το Ισραήλ ετοιμάζεται για πόλεμο με το Λίβανο, μετά το νέο κύμα εκρήξεων

Σχέδιο για τον Μπάιντεν καταστρώνει ο Ζελένσκι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα