ΑΘΗΝΑ
15:33
|
17.09.2024
Καταστροφικές οι πλημμύρες στην πολη Μαϊντουγκούρι της Βόρειας Νιγηρίας. Φόβοι για εκατοντάδες θύματα και χιλιάδες πλημμυροπαθείς.
Από τις πλημμύρες στο Μαϊντουγκούρι της Νιγηρίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Καταστροφικές αποδεικνύονται οι καταρρακτώδεις βροχές και οι πλημμύρες που πλήττουν από την αρχή της βδομάδας στο Μαϊντουγκούρι που είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της βορειοανατολικής πολιτείας Μπόρνο στη Νιγηρία.

Μετά την υποχώρηση φράγματος Αλάου, που βρίσκεται στον ποταμό Νγκάντα, περίπου 20 χιλιόμετρα νοτίως του Μαϊντουγκούρι, οι τοπικές αρχές εκφράζουν φόβο για το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων καθώς η πλημμύρα βύθισε κάτω από το νερό ολόκληρες συνοικίες και έπνιξε τα περισσότερα ζώα που φιλοξενούνταν στον ζωολογικό κήπο της πόλης αλλά και τα ζώα αγροτών στα περίχωρα.

Ο Νιγηριανός Πρόεδρος Μπόλα Τινούμπου απηύθυνε έκκληση στους πλημμυροπαθείς να εγκαταλείψουν την περιοχή, που πλήττονται για δεύτερη φορά από τον περασμένο μήνα, οπότε είχαν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 49 άνθρωποι.

Ο Αντιπρόεδρος της Νιγηρίας Κασίμ Σετίμα, που κατάγεται από το Μαϊντουγκούρι, πήγε στις πλημμυρισμένες περιοχές διαπιστώνοντας πως «καθώς κατέρρευσαν οι βαλβίδες ασφαλείας, απελευθερώθηκε ένα μεγάλο κύμα νερού που προκάλεσε γενική πλημμύρα στις γύρω κοινότητες». Στη συνέχεια έγινε γνωστό πως οι αρχές άνοιξαν τρία «προσωρινά καταφύγια» για τους πλημμυροπαθείς.

Η  Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες, σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ, τόνισε σήμερα πως το Μαϊντουγκούρι «βιώνει μια από τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 30 ετών».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οχάιο: Μπαράζ απειλών για βόμβες στην πόλη που βρίσκεται στο επίκεντρο μιας θεωρίας συνωμοσίας

POLITICO: Ανώτατοι Ουκρανοί στρατιωτικοί διαφωνούσαν με την εισβολή στο Κουρσκ

Σουδάν: Στους 315 οι νεκροί από τη χολέρα

Δολοφονία Καραϊβάζ: Αίτηση αναίρεσης κατέθεσε στον Άρειο Πάγο η οικογένεια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα