ΑΘΗΝΑ
21:42
|
21.09.2024
Ο Παυσανίας Παπαγεωργίου ορίστηκε εκπρόσωπος Τύπου ως την εκλογή νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ.
Παυσανίας Παπαγεωργίου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Παυσανίας Παπαγεωργίου ορίστηκε απόψε προσωρινά νέος εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι την εκλογή νέου ηγέτη του κόμματος, έπειτα από συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Σύντομο βιογραφικό

Ο Παυσανίας Παπαγεωργίου (γεννημένος στις 28 Μαΐου 1978 στον Πειραιά) ήταν Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς επί πρωθυπουργός Αλέξη Τσίπρα. Μεγάλωσε στο Αιτωλικό του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.

Είναι πτυχιούχος της Νομικής του Πανεπιστημίου του Αμβούργου και του Τμήματος Γλώσσας, Λογοτεχνίας και ΜΜΕ. Συνέχισε τις σπουδές του στο Ινστιτούτο Αρχαίας Ελληνικής και Λατινικής Φιλολογίας, όπου και απέκτησε τον Μεταπτυχιακό του τίτλο με άριστα.

Αντικείμενο της επιστημονικής του έρευνας αποτελούν η Νομική Γλωσσολογία και ιδιαίτερα η γραμματική ερμηνεία και λεκτική διατύπωση δικαιικών όρων και κειμένων, καθώς και η σχέση μεταξύ δικαίου και γλωσσικού πολιτισμού.

Έχει πολυετή πρακτική εμπειρία στη δια βίου μάθηση μέσα από τον καθορισμό προγραμμάτων για πολύγλωσσους πολίτες με μεταναστευτικό υπόβαθρο, που στοχεύουν στην ένταξή τους στον ευρωπαϊκό κοινωνικό και πολιτιστικό ιστό.

Είναι δισέγγονος του στρατιωτικού, πολιτικού, πρώην υπουργού και Δημάρχου Αθηναίων, Παυσανίας Κατσώτα.

Εσωκομματικές εκλογές το Νοέμβριο

Προηγουμένως είχαν αποφασιστεί οι ημερομηνίες για τη διεξαγωγή του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών στις 24 Νοεμβρίου και ο δεύτερος γύρος (εάν χρειαστεί) την 1η Δεκεμβρίου.

Στην ίδια απόφαση αναφέρεται πως από την 1η έως τις 4 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το έκτακτο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που θα ανακηρύξει τις υποψηφιότητες για την εκλογή αρχηγού και θα επικυρώσει την διαδικασία.

Στις 19-20 Οκτωβρίου θα γίνει η εκλογή των συνέδρων.

Ανοικτό είναι ακόμη αν το έκτακτο Συνέδριο θα είναι και καταστατικό Συνέδριο, κάτι που θα συζητηθεί στην επόμενη Πολιτική Γραμματεία και θα αποφασιστεί στην Κεντρική Επιτροπή.

Εάν το έκτακτο Συνέδριο δεν είναι και καταστατικό τότε οι αλλαγές θα μεταφερθούν σε νέο Συνέδριο μετά την εκλογή αρχηγού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ψυχραιμία μπροστά στα «βάσανα» της γαλλικής (κέντρο) αριστεράς

Το Telegram επίσημα ξεκινά να συνεργάζεται με τις αστυνομικές αρχές

Χεζμπολάχ: Νέο μπαράζ ρουκετών κατά του Ισραήλ

Αξιωματούχος της Fed: Πρόωρη δήλωση νίκης η μείωση των επιτοκίων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα