ΑΘΗΝΑ
21:41
|
17.09.2024
Πέθανε στο νοσοκομείο ο πρώην σύντροφός της μαραθωνοδρόμου Τσεπτέγκι που δολοφόνησε λούζοντάς της με βενζίνη και βάζοντάς της φωτιά.
Η δολοφονημένη αθλήτρια από την Ουγκάντα, Ρεμπέκα Τσεπτέγκι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πέθανε σε νοσοκομείο της Κένυας ο πρώην σύντροφος της δολοφονημένης μαραθωνοδρόμου Ρεμπέκα Τσεπτέγκι. Ο νεκρός πρώην σύντροφός της είναι και εκείνος που τη σκότωσε βάζοντάς της φωτιά.

Η μαραθωνοδρόμος από την Ουγκάντα ​​πέθανε την περασμένη Πέμπτη αφού υπέστη εγκαύματα στο 80% του σώματός της.

Ο πρώην σύντροφός της Ντίξον Ντιεμά, πέθανε στο νοσοκομείο Moi Referral το βράδυ της Δευτέρας 9/9. Νοσηλευόταν για εγκαύματα που κάλυπταν το 30% του σώματός του, τα οποία υπέστη κατά τη δολοφονική του επίθεση.

Ο Ντιεμά αγόρασε ένα δοχείο βενζίνης, το έριξε στη μαραθωνοδρόμο και της έβαλε φωτιά κατά τη διάρκεια ενός διαπληκτισμού στο σπίτι της, σύμφωνα με την αστυνομία της κομητείας Τρανς Νζόια.

Μια αναφορά που κατατέθηκε από τον τοπικό αρχηγό της αστυνομίας ανέφερε ότι το ζευγάρι ακούστηκε να τσακώνεται για το οικόπεδο όπου ήταν χτισμένο το σπίτι πριν ξεκινήσει η φωτιά. Οι γονείς της Τσεπτέγκι είπαν ότι η κόρη τους είχε αγοράσει γη στην Τρνας Νζόια, στη Δυτική Κένυα, για να είναι κοντά στα πολυάριθμα αθλητικά κέντρα της κομητείας. Ο πατέρας της, είπε στους δημοσιογράφους την περασμένη εβδομάδα ότι ο Ντιεμά καταδίωκε και απειλούσε την κόρη του και η οικογένεια ενημέρωσε την αστυνομία. Είπε ότι ήθελε δικαιοσύνη και ανησυχούσε ότι ο ύποπτος δεν φυλάσσεται από την αστυνομία στο κρεβάτι του νοσοκομείου.

Η Τσεπτέγκι τερμάτισε 44η στον μαραθώνιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024.

Το Παρίσι σχεδιάζει να τιμήσει την Τσεπτέγκι δίνοντας το όνομά της σε έναν αθλητικό χώρο, ανακοίνωσε την Παρασκευή η δήμαρχος της πόλης Αν Ινταλγκό. Η πρόταση θα συζητηθεί από αξιωματούχους τον Οκτώβριο.

«Το Παρίσι δεν θα την ξεχάσει και θα της αφιερώσουμε έναν αθλητικό χώρο, ώστε η μνήμη της και η ιστορία της να μείνουν ανάμεσά μας και να μας βοηθήσουν να μεταφέρουμε ακόμα πιο ισχυρό το μήνυμα της ισότητας, που είναι ένα μήνυμα που μεταφέρουν οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες», είπε.

Η δολοφονημένη αθλήτρια αναμένεται να κηδευτεί στο σπίτι της στην Ουγκάντα ​​το Σάββατο.

Κατά μέσο όρο, κάθε 11 λεπτά, μια γυναίκα ή ένα κορίτσι σκοτώνεται από σύντροφο ή μέλος της οικογένειας κάπου στον κόσμο, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη και το Γραφείο του ΟΗΕ για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίθεση κρατικής τρομοκρατίας η επίθεση του Ισραήλ στο Λίβανο λέει ο Σνόουντεν

Νέο έγκλημα σε βάρος εργατών η φωτιά στη Motor Oil, λέει το ΚΚΕ

Αναζητούν ύποπτο εμπρηστή που άναψε φωτιά στη βουλή της Ρουμανίας

Ισραηλινή υβριδική επίθεση στο Λίβανο: Τουλάχιστον 9 νεκροί και 2.800 τραυματίες από εκρήξεις βομβητών, pagers (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα