ΑΘΗΝΑ
00:46
|
20.09.2024
Η πολύωρη συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας έληξε δίχως συμφωνία ώστε να αποφευχθεί (επί του παρόντος) ναυάγιο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δίχως συμφωνία ολοκληρώθηκε απόψε η πολύωρη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία για την ηλεκτρική διασύνδεση ΕλλάδαςΚύπρου ανάμεσα σε αντιπροσωπείες Κυπρίων και Ελλαδιτών αξιωματούχων, λίγες ώρες πριν την πρότερη αποχώρηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη.

Ανεπίσημες πληροφορίες που επικαλείται ο Φιλελεύθερος Κύπρου αναφέρουν πως δεν υπήρξε θετική κατάληξη καθώς τα περισσότερα θέματα που τέθηκαν από την κυπριακή πλευρά δεν πήραν τις επιθυμητές απαντήσεις. Η διαδικασία αναμένεται, εκτός απροόπτου, να συνεχιστεί το επόμενο διάστημα καθώς επιλέχθηκε αυτός ο τρόπος προκειμένου να μην ναυαγήσει όλη η διαδικασία.

Στην πολύωρη συνάντηση ήταν παρόντες, μεταξύ άλλων, οι αρμόδιοι υπουργοί Ενέργειας Ελλάδας Θόδωρος Σκυλακάκης και Κύπρου, Γιώργος Παπαναστασίου.

Είναι πάντως χαρακτηριστικό του κλίματος πως ο Σκυλακάκης απέφυγε τρεις φορές να απαντήσει καταφατικά σε ερωτήσεις που του έγιναν κατά πόσο είναι αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, ο Θ. Σκυλακάκης ανέφερε:

«Όπως είπε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η συνάντηση αυτή ήταν εποικοδομητική. Η δουλειά συνεχίζεται».

Ερωτηθείς αν μπορούν να βρεθούν οι κοινές συνισταμένες και να υπάρξει εξασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητας του έργου βάσει του ρυθμιστικού πλαισίου, ο Σκυλακάκης απάντησε ότι δεν έχει να προσθέσει κάτι άλλο και ότι «αυτά που είπαμε αρκούν για σήμερα». Απαντώντας σε άλλη ερώτηση αν είναι αισιόδοξος ότι μπορεί να βρεθεί η λύση, ο Σκυλακάκης επανέλαβε ότι δεν έχει να προσθέσει κάτι…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα