ΑΘΗΝΑ
04:34
|
20.09.2024
Η Ζαχάροβα αναφέρθηκε στην επίθεση με drones που έπληξε και τη Μόσχα χαρακτηρίζοντάς τη ως ενδεικτική μιας αυξανόμενης στροφής του Κιέβου σε τρομοκρατικές ενέργειες.
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπ.Εξ., Μαρία Ζαχάροβα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η τάση του Κιέβου να προβαίνει σε εγκληματικές δραστηριότητες εντείνεται καθώς οι θέσεις του στο πεδίο της μάχης εξασθενούν και η Ρωσία θα προβεί στη δέουσα πολιτική αξιολόγηση της επίθεσης του Κιέβου στην περιοχή της Μόσχας, δήλωσε, σύμφωνα με το TASS, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, στο τηλεοπτικό κανάλι Solovyov Live.

«Θα ήθελα να εκφράσω την υποστήριξή μου στους κατοίκους του Ράμενσκογε, που υπέστησαν τρομοκρατική επίθεση από το καθεστώς του Κιέβου. Σίγουρα θα πραγματοποιήσουμε τη δέουσα πολιτική αξιολόγηση. Ετοιμάζουμε ένα σχόλιο, μια δήλωση. Θα απευθυνθούμε επίσης σε διεθνείς οργανισμούς.

Όλα εξελίσσονται όπως ακριβώς προβλέψαμε: όσο πιο αδύναμο γίνεται το καθεστώς του Κιέβου στο πεδίο της μάχης, παρά το γεγονός ότι λαμβάνει τεράστια οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη, τόσο περισσότερο επιδιώκει εκδίκηση εμπλεκόμενο σε εγκληματικές τρομοκρατικές δραστηριότητες», υποστήριξε η διπλωμάτης.

Νωρίτερα, ο κυβερνήτης της περιφέρειας της Μόσχας, Αντρέι Βορόμπιοφ, ανέφερε ότι πολυκατοικίες στην οδό Σπορτίβνυ και την οδό Βισοκοβόλτναγια υπέστησαν ζημιές κατά τη διάρκεια επίθεσης με UAV τη νύχτα. Τραυματίστηκαν τρία άτομα και σκοτώθηκε μια 46χρονη, ενώ συνολικά 43 άτομα έχουν εγκατασταθεί σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας.

Μια εκτεταμένη ουκρανική επίθεση με drones σε διάφορες περιοχές της Ρωσίας στόχευσε την περασμένη νύχτα και τη Μόσχα, της οποίας το αεροδρόμιο σταμάτησε προληπτικά να λειτουργεί για λίγες ώρες. Στην Ουκρανία, η στρατιωτική διοίκηση Κιέβου, ανακοίνωσε πως για ακόμη ένα βράδυ ενεργοποιήθηκε η αντιαεροπορική άμυνα για να αποκρούσει επιδρομή ρωσικών drones στην περιφέρεια.

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα