ΑΘΗΝΑ
21:15
|
19.09.2024
Στους 143 νεκρούς έφτασε ο απολογισμός των θυμάτων από τον τυφώνα Yagi στο Βιετνάμ. Το Ανόι ανησυχεί για πλημμύρες εντός της πρωτεύουσας.
143 νεκροί και 58 αγνοούμενοι στο Βιετνάμ, εξαιτίας του τυφώνα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αυξάνεται καθημερινά ο ήδη βαρύς απολογισμός των θυμάτων στο Βιετνάμ από το πέρασμα του τυφώνα Yagi, φθάνοντας τους 143 νεκρούς και τους 58 αγνοούμενους σύμφωνα με νέα ανακοίνωση της κυβέρνησης στο Ανόι.

Κάπου 2.100.000 στέμματα καλλιεργειών καταστράφηκαν, σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείου Γεωργίας. Οι αρχές δεν ξεκαθάρισαν αν ο απολογισμός αυτός συμπεριλαμβάνει τα θύματα νέας κατολίσθησης που ανακοινώθηκε λίγο νωρίτερα πως έπληξε την επαρχία Λάο Κάι. Εκεί οι αρχές του Βιετνάμ ανέφεραν πως καταμετρούν 22 νεκρούς και άλλους τουλάχιστον 73 αγνοουμένους.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση του Βιετνάμ εκφράζει φόβους για πλημμυρικά φαινόμενα εντός του αστικού ιστού της πρωτεύουσας Ανόι καθώς η στάθμη των υδάτων του Κόκκινου Ποταμού ανεβαίνει με ταχύτατο ρυθμό. Χαρακτηριστικά τα κρατικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι η στάθμη των υδάτων του Κόκκινου Ποταμού αυξάνεται κατά δέκα εκατοστά ανά ώρα.

Αρκετά σχολεία απηύθυναν έκκληση στους μαθητές να παραμείνουν σήμερα (11/9) στα σπίτια τους λόγω του φόβου για πλημμύρες ενώ χιλιάδες κάτοικοι σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο εκκένωσαν τα σπίτια τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βρήκαν πτώμα γυναίκας σε παραλία της Πάτρας

Ιταλία: Δύο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία Boris

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Απάτη ΕΟΠΥΥ: Προφυλακιστέοι δύο γιατροί και τρεις φαρμακοποιοί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα