ΑΘΗΝΑ
08:29
|
20.09.2024
Ο ισραηλινός στρατός συνέχισε να βομβαρδίζει τη Γάζα κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ πραγματοποίησε φονικές επιδρομές και στη Δυτική Όχθη. Βομβαρδισμοί στον Λίβανο.
Ασθενοφόρο που έσπευσε στο χτυπημένο κτίριο κατοικιών στο Νουσεϊράτ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ισραηλινός στρατός συνέχισε να βομβαρδίζει τη Γάζα κατά τη διάρκεια της νύχτας, σκοτώνοντας τουλάχιστον 14 ανθρώπους σε επίθεση στη νότια Χαν Γιούνις, 9 στη Τζαμπαλίγια και 4 άλλους στον κεντρικό προσφυγικό καταυλισμό του Νουσεϊράτ, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Wafa.

Ο στρατός σκότωσε επίσης πέντε Παλαιστίνιους σε αεροπορική επίθεση στην πόλη Τουμπάς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, καθώς ισραηλινά χερσαία στρατεύματα εισέβαλαν στην περιοχή καθώς και στην πόλη της Ναμπλούς και τον προσφυγικό καταυλισμό της Τουλκαρέμ.

Παράλληλα, τη νύχτα η ισραηλινή αεροπορία πραγματοποίησε μεγάλη επιδρομή στον Λίβανο.

Φονικοί βομβαρδισμοί σε Χαν Γιούνις, Τζαμπαλία, Νουσεϊράτ

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο Wafa, τουλάχιστον 13 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν όταν οι ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν ένα κτίριο κατοικιών στην Κούζα, ανατολικά της Χαν Γιούνις στη νότια Γάζα.


Στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Χαν Γιούνις, το ισραηλινό ναυτικό άνοιξε πυρ εναντίον ενός ψαρά, σκοτώνοντάς τον.


Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά και δύο γυναίκες, σκοτώθηκαν καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν ένα σπίτι στη Τζαμπαλίγια, στη βόρεια Γάζα.


Τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και άλλοι 11 τραυματίστηκαν όταν οι ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν σε κτίριο κατοικιών στον καταυλισμό Νουσεϊράτ στην κεντρική Γάζα.

Φονικές επιδρομές και στη Δυτική Όχθη

Ταυτοποιήθηκαν τα πτώματα πέντε ανθρώπων που σκοτώθηκαν στην ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην πόλη Τουμπάς, η οποία βρίσκεται υπό πολιορκία. Όλοι τους ήταν κάτω των 25 ετών, ανέφερε το Wafa.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, τρεις έφηβοι συνελήφθησαν μετά από ξεχωριστές επιδρομές στην επαρχία της Βηθλεέμ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη ενώ 17 Παλαιστίνιοι συνελήφθησαν στο κυβερνείο της Χεβρώνας της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης όπου το Ισραήλ έστησε στρατιωτικά σημεία ελέγχου σε πολλά σημεία.

Τα ξημερώματα, ο στρατός συνέλαβε δύο αδέρφια από το χωριό Καφρ Ράι, νότια της Τζενίν, πραγματοποιώντας έφοδο στο σπίτι τους.

Επιπλέον, δύο άνδρες συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια επιδρομών στις πόλεις Μπέιτ Ρίμα και Ραντίς, βορειοδυτικά της Ραμάλας.

Σχεδόν 700 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος πριν από σχεδόν ένα χρόνο, σύμφωνα με το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας.

Το Ισραήλ χτυπά βαθύτερα στον Λίβανο

Τεράστιες εκρήξεις ακούστηκαν σε όλο το νότιο Λίβανο, με τουλάχιστον 20 ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε διάστημα λίγων ωρών, αναφέρει το Al Jazeera.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι έπληξε περίπου 30 εκτοξευτές ρουκετών καθώς και άλλες στρατιωτικές υποδομές που ανήκουν στη Χεζμπολάχ σε τέσσερις διαφορετικές τοποθεσίες στο νότιο Λίβανο, υποστηρίζοντας ότι αποτελούσαν άμεση απειλή για τους Ισραηλινούς αμάχους.

Το Al Jazeera σημειώνει πως, τις τελευταίες ημέρες, παρατηρείται αύξηση της συχνότητας των ισραηλινών επιδρομών, οι οποίες δεν περιορίζονται πλέον μόνο στη συνοριακή περιοχή, η οποία έχει γίνει de facto στρατιωτική ζώνη, αλλά φτάνουν βαθύτερα μέσα στον Λίβανο μέχρι τον ποταμό Λιτάνι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στις φλόγες το Περού-Καίγονται καλλιέργειες και αρχαιολογικοί χώροι

Ένας νεκρός και ένας τραυματίας από επίθεση με μαχαίρι στην Ολλανδία

Βόλος: Ξεκινάει η δίκη για τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Μάγγου

Ξανά στα δικαστήρια το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα