ΑΘΗΝΑ
19:18
|
17.09.2024
Σε υδάτινη πολιτεία μετατράπηκε η πόλη της Ρόδου μετά την καταιγίδα. Πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια και καταστήματα.
Πόλη Ρόδου μετά από καταιγίδα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων και στην περίπτωση της πόλης της Ρόδου ανέδειξε η σημερινή νεροποντή που έπληξε την πρωτεύουσα του νησιού καθώς λίγο μετά τις 13.00 το μεσημέρι μετατράπηκαν σε ορμητικούς χειμάρρους κεντρικοί δρόμοι της περιοχής. Πολλά προβλήματα παρουσιάστηκαν και στην Μεσαιωνική Πόλη με αποτέλεσμα δεκάδες κάτοικοι να καλέσουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία για άντληση υδάτων

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τοπικής εφημερίδας «Η Ροδιακή», έπεσαν σχεδόν 100 χιλιοστά νερού μέσα σε περίπου 80 λεπτά.

Εκατοντάδες βίντεο και φωτογραφίες κατοίκων αλλά και (ξένων και ημεδαπών) επισκεπτών έχουν κατακλύσει τα  Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης στα οποία ξεκάθαρα πολλοί δρόμοι έγιναν απροσπέλαστοι θυμίζοντας ποτάμια.

Πολλά είναι και τα μηνύματα οργής πολιτών για την απίστευτη κατάσταση σε ένα από τα πιο τουριστικά νησιά της Ελλάδας καθώς αποκάλυψε την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων αλλά και (όπως χτες στην περίπτωση της Αθήνας) στοιχειωδών προετοιμασιών μπροστά στα φθινοπωρινά πρωτοβρόχια.

Οι ουρές που σχημάτιζαν τα αυτοκίνητα με την πρώτη μπόρα ήταν ατελείωτες σε όλο το κέντρο της πόλης.

Λόγω των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν σε κεντρικές περιοχές της πόλης της Ρόδου, διακόπηκε το απόγευμα ακόμη και η Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας του Δήμου Ρόδου. Ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Κολιάδης ενημέρωσε το σώμα ότι η Ρόδος βρίσκεται στο «κόκκινο» και πως σε πολλά σημεία της πόλης υπήρχαν προβλήματα.

Μετά την ενημέρωση ο Δήμαρχος ζήτησε από το προεδρείο και τους δημοτικούς συμβούλους να αναβληθεί η συνεδρίαση.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Κ. Κασάπης ανακοίνωσε τη λήξη και γνωστοποίησε στο σώμα ότι θα συνεχισθεί μία ημέρα εντός των επόμενων τριών ημερών, όπως προβλέπει ο νόμος.

Επιπλέον, λόγω των καιρικών φαινομένων, δεν πραγματοποιήθηκαν ορισμένα δρομολόγια της πόλης Ρόδου εξαιτίας προβλημάτων που προέκυψαν τόσο μπροστά από τον κεντρικό σταθμό της ΡΟΔΑ (τοπικής εταιρίας συγκοινωνιών) όσο και στην αφετηρία στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινή υβριδική επίθεση στο Λίβανο: Τουλάχιστον 9 νεκροί και πάνω από 2.800 οι τραυματίες από εκρήξεις βομβητών, pagers

«Είμαι βιαστής» παραδέχτηκε ο Γάλλος σύζυγος της Ζιζέλ στη δίκη των μαζικών βιασμών

Ιωάννινα: Έβαλε νεογέννητα γατάκια σε σακούλες και τα πέταξε στα σκουπίδια

Φωτιά και εκρήξεις στις εγκαταστάσεις της Motor Oil (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα