ΑΘΗΝΑ
09:45
|
21.09.2024
Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλ. Πούτιν πρότεινε στην κυβέρνηση τον πιθανό περιορισμό στις εξαγωγές ουρανίου, τιτανίου και νικελίου.
Βλαντίμιρ Πούτιν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ενδεχόμενο να επιβληθούν περιορισμοί στις ρωσικές εξαγωγές ουρανίου, τιτανίου και νικελίου μελετά η ρωσική κυβέρνηση έπειτα από προτροπή του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων, TASS, ο Ρώσος πρόεδρος κάλεσε την κυβέρνηση να σκεφθεί τον περιορισμό στρατηγικών πρώτων υλών σε ξένες αγορές δίχως ωστόσο να θιχθούν τα οικονομικά συμφέροντα της Ρωσίας.

«Αυτοί μας περιορίζουν τις προμήθειες ενός αριθμού αγαθών. Ίσως λοιπόν να πρέπει και εμείς να τους επιβάλλουμε ορισμένους περιορισμούς» ανέφερε ο Πούτιν στη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου στη Μόσχα.

Ο Ρώσος ηγέτης υπενθύμισε πως η χώρα είναι παγκόσμια δύναμη σε στρατηγικά αποθέματα και κοιτάσματα πρώτων υλών όπως το φυσικό αέριο, ο χρυσός και τα διαμάντια.

Στοιχεία της Διεθνούς Πυρηνικής Ένωσης (World Nuclear Association) κατατάσσουν τη Ρωσία στην τέταρτη θέση παγκοσμίως σε ό,τι αφορά την εξόρρυξη ουρανίου.

Στοιχεία του 2023 αναφέρουν πως οι ΗΠΑ και η Κίνα ήταν πρώτες στον κατάλογο των εισαγωγέων ρωσικού ουρανίου, με την Νότια Κορέα, την Γαλλία, το Καζακστάν και την Γερμανία στις επόμενες θέσεις.

Υπενθυμίζεται επίσης πως ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει υπογράψει νόμο που απαγορεύει την εισαγωγή εμπλουτισμένου ουρανίου από τη Ρωσία, η εμπορική αξία του οποίου ανέρχεται στο 1 δισεκ. δολάρια  ετησίως.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ουκρανία: Απαγόρευση χρήσης τέλεγκραμ για αξιωματούχους και στρατιωτικούς

Επείγουσα σύγκληση του ΟΗΕ για τις ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

Πρόεδρος ψητοπωλών Αττικής: Το τυλιχτό σουβλάκι θα αγγίξει τα 5 ευρώ

Ισραηλινή επιδρομή στη Βηρυτό με στόχο διοικητή της Χεζμπολάχ: Τουλάχιστον 12 νεκροί (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα