ΑΘΗΝΑ
01:28
|
18.09.2024
Ο Στόλτενμπεργκ αναλαμβάνει το 2025 τη θέση προέδρου της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου.
Τζενς Στόλτενμπεργκ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη θέση του προέδρου της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου αναλαμβάνει το Φεβρουάριο του 2025 ο απερχόμενος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Τζενς Στόλτενμπεργκ, που την 1η Οκτώβρη παραδίδει τη σκυτάλη του Βορειοατλαντικού Συμφώνου στον πρώην πρωθυπουργό της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει αποψινό ρεπορτάζ του Politico.eu, επισημαίνοντας πως ο πρώην πρωθυπουργός της Νορβηγίας θα τεθεί επικεφαλής αυτού του «ευρωατλαντικού θεσμού» σε περίοδο αυξημένης ανησυχίας και έντασης στο φόντο του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Στόλτενμπεργκ διαδέχεται στο ρόλο αυτό τον Γερμανό διπλωμάτη Κρίστοφ Χόισγκεν, που ήταν προεδρεύων της Διάσκεψης του Μονάχου την τελευταία διετία αλλά αποχωρεί από τη θέση αυτή τον Φεβρουάριο του 2025.

Ο επόμενος ΓΓ του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε (από αριστερά) και ο απερχόμενος

Όσο για τον επί σειρά ετών πρώην πρόεδρο της Διάσκεψης του Μονάχου, Βόλφγκανγκ Ίσινγκερ, αυτός παραμένει πρόεδρος του Ιδρύματος της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια.

Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, που αποκαλείται και το Νταβός για την Άμυνα, είναι η σημαντικότερη και μεγαλύτερη διάσκεψη παγκοσμίως για θέματα που αφορούν την άμυνα, την ασφάλεια, αλλά και τις εξωτερικές σχέσεις μεταξύ των κρατών. Διοργανώνεται από το 1963, ετησίως τον μήνα Φεβρουάριο, στο Μόναχο της Γερμανίας, στο ξενοδοχείο Bayerischer Hof.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίθεση κρατικής τρομοκρατίας η επίθεση του Ισραήλ στο Λίβανο λέει ο Σνόουντεν

Συμμετοχή της Ελλάδας στη Σύνοδο για το Μέλλον του ΟΗΕ

Νέο έγκλημα σε βάρος εργατών η φωτιά στη Motor Oil, λέει το ΚΚΕ

Αναζητούν ύποπτο εμπρηστή που άναψε φωτιά στη βουλή της Ρουμανίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα