ΑΘΗΝΑ
05:48
|
20.09.2024
Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών συναντώντας τον Πούτιν εξέφρασε την επιθυμία της Κίνας για έναν ισότιμο και πολυπολικό κόσμο.
Από τη συνάντηση του Πούτιν με τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την επιθυμία της Κίνας μαζί με τους εταίρους της από τις άλλες χώρες της ομάδας BRICS να προωθήσουν «μία διεθνή τάξη σε έναν ισότιμο και πολυπολικό κόσμο» εξέφρασε σήμερα ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι μετά τη συνάντησή του με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στην Αγία Πετρούπολη.

Οι δύο αξιωματούχοι χαιρέτισαν τις διμερείς σχέσεις  με τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών να μεταφέρει μήνυμα του Κινέζου Προέδρου Σι Τζινπίνγκ προς τον Πούτιν πως
«αποδέχθηκε με χαρά» την επίσημη πρόσκληση για συμμετοχή στη σύνοδο κορυφής των χωρών BRICS στο Καζάν της Νότιας Ρωσίας στα τέλη Οκτωβρίου.

Οι Πρόεδροι Ρωσίας και Κίνας

Ο Πούτιν από την πλευρά του δήλωσε πως με τον Κινέζο ομόλογό του θα συμμετάσχουν σε διμερή συνάντηση για να συζητήσουν τον Οκτώβριο στο Καζάν « διάφορες πλευρές των ρωσο-κινεζικών σχέσεων που αναπτύσσονται με αρκετή επιτυχία προς όλες τις κατευθύνσεις».

Η επικείμενη επίσκεψη του Κινέζου Προέδρου στη Ρωσία θα είναι η δεύτερη από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία το Φεβρουάριο του 2022 ενώ η τελευταία φορά που συναντήθηκαν διά ζώσης οι δύο ηγέτες ήταν τον περασμένο Μάιο κατά την επίσκεψη του Βλαντίμιρ Πούτν στο Πεκίνο και τον περασμένο Ιούλιο στο Καζακστάν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα