ΑΘΗΝΑ
23:03
|
17.09.2024
Ο Πρωθυπουργός… μάλλον «διορθώνει» τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρο Σκυλακάκη που ανακοίνωσε αύξηση στα τιμολόγια του νερού το επόμενο διάστημα.
Κυριάκος Μητσοτάκης-Θόδωρος Σκυλακάκης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δικαιολογημένη μια μικρή σύγχυση στο μυαλό των πολιτών για το τι μέλλει γενέσθαι με τα τιμολόγια νερού αφού αλλά λέει ο Πρωθυπουργός και άλλα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Χθες Τετάρτη 11/9 ο υπουργός Θόδωρος Σκυλακάκης ανακοίνωσε αύξηση στα τιμολόγια νερού σε συνέντευξη Τύπου για τη συνολική διαχείριση των υδάτων ενώ σήμερα 12/9 ο Κυριάκος Μητσοτάκης  στον ραδιοφωνικό σταθμό Talk Radio 98.9 διαβεβαίωσε ότι το νερό θα μείνει φθηνό!

Ο μεν κ. Σκυλακάκης ανακοίνωσε ότι βρίσκεται υπό έκδοση η ΚΥΑ κοστολόγησης σε σχέση με την τιμολόγηση των υπηρεσιών ύδατος. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα παρέχεται δυνατότητα καθορισμού διαφορετικών τιμών ανά περιοχή, κλιμακωτή χρέωση ανάλογα με τα επίπεδα κατανάλωσης με υποχρέωση η πρώτη κλίμακα κατανάλωσης να είναι οικονομικά προσιτή, ενώ ειδικό τιμολόγιο θα προβλέπεται για συγκεκριμένους χρήστες. (Δείτε εδώ όλα όσα ειπώθηκαν στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου).

«Δεν πάμε για αυξήσεις στο νερό»

Ο κ. Μητσοτάκης πάντως ξεκαθάρισε ότι» δεν πάμε για αυξήσεις στο νερό. Το νερό είναι και θα παραμείνει φτηνό» αλλά έκανε λόγο για αναπροσαρμογή στα επίπεδα πληθωρισμού. Η Αττική είπε, δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα λειψυδρίας, αλλά το απόθεμα έπεσε κατά 30%, και αντέχει ακόμη για 4 κακούς χειμώνες. Είπε ότι δρομολογείται άμεσα σχέδιο για μεταφορά νερού από την τεχνητή λίμνη Κρεμαστών για να μην υπάρξει πρόβλημα, ενώ σημείωσε ότι τα νησιά έχουν πρόβλημα που καλύπτεται προσωρινά με αφαλατώσεις. Προσέθεσε ότι το 85% του νερού που καταναλώνεται σήμερα, πηγαίνει στην άρδευση, ενώ η ύδρευση είναι το 10%.

«Δεν θα πειράξουμε τα τιμολόγια, το μάξιμουμ το οποίο συζητάμε είναι η αναπροσαρμογή στο επίπεδο του πληθωρισμού, κανείς δεν πρόκειται να το προσέξει στο λογαριασμό του», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ωστόσο, αυτό με τον πληθωρισμό το πληρώνουμε ποικιλοτρόπως…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίθεση κρατικής τρομοκρατίας η επίθεση του Ισραήλ στο Λίβανο λέει ο Σνόουντεν

Συμμετοχή της Ελλάδας στη Σύνοδο για το Μέλλον του ΟΗΕ

Νέο έγκλημα σε βάρος εργατών η φωτιά στη Motor Oil, λέει το ΚΚΕ

Αναζητούν ύποπτο εμπρηστή που άναψε φωτιά στη βουλή της Ρουμανίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα