ΑΘΗΝΑ
03:23
|
18.09.2024
Στην ενδοχώρα της Λουιζιάνας κινείται ο κυκλώνας Φρανσίν προκαλώντας πλημμυρικά φαινόμενα και βυθίζοντας στο σκοτάδι εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις.
Ο κυκλώνας Φρανσίν είναι κατηγορίας 2 στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμσον
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο κυκλώνας Φρανσίν συνεχίζει το πέρασμά του στη Λουιζιάνα των Ηνωμένων Πολιτειών προκαλώντας πλημμυρικά φαινόμενα και εκτεταμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος. Ο κυκλώνας έφτασε αρχικά χθες Τετάρτη 11/9 στις ακτές της αμερικανικής πολιτείας με ριπαίους ανέμους 155 χιλιομέτρων την ώρα και σήμερα κινείται στην ενδοχώρα.  

Οι αρχές στη Νέα Ορλεάνη εξέδωσαν προειδοποίηση για πλημμυρικά φαινόμενα αφού κατέγραψαν βροχόπτωση μεταξύ 15 και 20 εκατοστών ανά ώρα. Παράλληλα, τόσο η Λουιζιάνα όσο και η γειτονική πολιτεία του Μισισιπή έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με συστάσεις προς τους πολίτες να «παραμείνουν στα σπίτια τους», «μακριά από τα παράθυρα».

Σύμφωνα με την υπηρεσία Poweroutages.us περισσότερα από 330.000 σπίτια και επιχειρήσεις στη Λουιζιάνα έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα χθες Τετάρτη 11/9. Επιπλέον, ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Νέας Ορλεάνης.

Ο κυκλώνας Φρανσίν έχει ήδη υποβαθμιστεί σε τροπικό κυκλώνα κατηγορίας 2 και οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι θα συνεχίσει να εξασθενεί καθώς κινείται προς την ενδοχώρα της πολιτείας.

Προειδοποιητικά μηνύματα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα έχουν επίσης σταλεί στους κατοίκους της της νότιας Αλαμπάμας και της δυτικής Φλόριντας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίθεση κρατικής τρομοκρατίας η επίθεση του Ισραήλ στο Λίβανο λέει ο Σνόουντεν

Νέο έγκλημα σε βάρος εργατών η φωτιά στη Motor Oil, λέει το ΚΚΕ

Αναζητούν ύποπτο εμπρηστή που άναψε φωτιά στη βουλή της Ρουμανίας

Ισραηλινή υβριδική επίθεση στο Λίβανο: Τουλάχιστον 9 νεκροί και 2.800 τραυματίες από εκρήξεις βομβητών, pagers (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα