ΑΘΗΝΑ
21:29
|
17.09.2024
Στις 13-14 Σεπτέμβρη, παρουσία του Εμίρ Κουστουρίτσα, το 2ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της ΚΝΕ.
Στην Αθήνα ο Σέρβος σκηνοθέτης στις 14 Σεπτεμβρίου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις 13 και 14 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί το 2ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της ΚΝΕ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 50ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, στον ιστορικό κινηματογράφο Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21), στην Αθήνα.

Η περίοδος αιτήσεων συμμετοχής ολοκληρώθηκε με την κατάθεση εκατοντάδων ταινιών μικρού μήκους, αποδεικνύοντας το τεράστιο ενδιαφέρον από νέους σκηνοθέτες.

Στο Φεστιβάλ θα προβληθούν σε 4 ενότητες 23 ταινίες μικρού μήκους, γυρισμένες από το 2021 έως και το 2024. Σε κάθε προβολή περιλαμβάνονται ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, όπως και πειραματικές, ενώ μετά από κάθε ενότητα θα ακολουθεί Q&A με τους σκηνοθέτες.

Η σύνθεση των ταινιών περιλαμβάνει σπουδαστικές και επαγγελματικές ταινίες, μεταξύ αυτών ταινίες με συμμετοχές και διακρίσεις σε αναγνωρισμένα Φεστιβάλ Κινηματογράφου, όπως το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας κ.ά.

Το Σάββατο 14 Σεπτέμβρη στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί masterclass με τον Εμίρ Κουστουρίτσα, με θέμα τις ταινίες μικρού μήκους, τη σχέση τους με το ξεκίνημα ενός σκηνοθέτη, τις δικές του εμπειρίες από τις πρώτες απόπειρες κατασκευής ενός κινηματογραφικού κόσμου, τον ρόλο της ταινίας μικρού μήκους στον κινηματογράφο κ.ά. Στο τέλος της παρουσίασης θα υπάρχει χρόνος για ερωτήσεις από το κοινό.

Η Επιτροπή Πολιτισμού του ΚΣ της ΚΝΕ ευχαριστεί κάθε σκηνοθέτη και δημιουργό που τίμησε με τη συμμετοχή και την ανταπόκρισή του στο κάλεσμά της στο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, στο πλαίσιο του οποίου οργανώνεται και το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους. Όσες ταινίες δεν προβληθούν στις διήμερες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν σε ημέρες προβολών στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ – «Μάνος Λοΐζος» (Τροίας 36, Αθήνα), το επόμενο διάστημα.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του 2ου Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της ΚΝΕ εδώ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δραπετσώνα: Στα Λιπάσματα η κεντρική συναυλία του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη

Νέα φωταγώγηση του Ναού του Ποσειδώνα και συναυλία Ξαρχάκου στο Σούνιο (live streaming)

Αναβαθμίζονται τα συστήματα πυρόσβεσης σε Αρχαία Αγορά και Κεραμεικό

Τρανζίστορ: Μια μουσικοθεατρική ιστορία της Ελλάδας στο «Από Κοινού Θέατρο»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα