ΑΘΗΝΑ
18:51
|
20.09.2024
Ο Τζο Μπάιντεν φόρεσε για λίγο ένα καπέλο της καμπάνιας του Τραμπ και είπε αστειευόμενος σε παρευρισκόμενους «να μην τρώνε σκύλους και γάτες».
Ο Τζο Μπάιντεν φόρεσε για λίγο ένα καπέλο της προεκλογικής καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, φόρεσε το καπέλο της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια μιας ανάλαφρης συνομιλίας με έναν υποστηρικτή του Ρεπουμπλικανού πρώην προέδρου σε ένα σταθμό της πυροσβεστικής.

Ο Τζο Μπάιντεν φόρεσε ένα καπέλο της καμπάνιας του Τραμπ και είπε αστειευόμενος σε παρευρισκόμενους «να μην τρώνε σκύλους και γάτες».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφερόταν εμμέσως στους ισχυρισμούς που επανέλαβε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ του με την Κάμαλα Χάρις την Τρίτη ότι οι μετανάστες από την Αϊτή στο Σπρίνγκφιλντ του Οχάιο «τρώνε τα κατοικίδια των ανθρώπων που ζουν εκεί».

Ο Μπάιντεν αρχικά πείστηκε να φορέσει το καπέλο του πρώην αντιπάλου του από έναν υποστηρικτή του Τραμπ μετά από μια χιουμοριστική συζήτηση με έναν παρευρισκόμενο.

Η σκηνή ξεκίνησε με τον Μπάιντεν να προσφέρεται να δώσει το δικό του καπέλο στον υποστηρικτή του Τραμπ, ο οποίος τον ρώτησε αν θα του δώσει αυτόγραφο.

Ο Μπάιντεν είπε ότι θα υπέγραφε στο καπέλο προτού ο υποστηρικτής του Τραμπ πει αστειευόμενος: «Θυμάσαι το όνομά σου;»

Ο πρόεδρος αστειεύτηκε λέγοντας ότι «δεν θυμάται το όνομά του» επειδή είναι «αργός», κάτι που πυροδότησε γέλια στο πλήθος.

Ο υποστηρικτής του Τραμπ να χαρακτήρισε έπειτα τον Μπάιντεν «παλιόγερο» προτού ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ απαντήσει «Ναι, είμαι γέρος… Θα ξέρετε πολλά για αυτό».

Στη συνέχεια, ο Μπάιντεν είπε αστειευόμενος ότι χρειαζόταν το καπέλο της καμπάνιας του Τραμπ που φορούσε ο συνομιλητής του, ο οποίος μαζί με άλλους παρευρισκόμενους τον προέτρεψε να το φορέσει.

Αν και αρχικά είπε «δεν θα πάω τόσο μακριά», ο Μπάιντεν φόρεσε τελικά το καπέλο, κερδίζοντας το χειροκρότημα του πλήθους και του ρεπουμπλικανού ψηφοφόρου. «Είμαι περήφανος για σένα τώρα», είπε ο υποστηρικτής του Τραμπ.

Ο πρόεδρος, μιλώντας για την 23η επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου, είπε ότι η διακομματική ενότητα που παρατηρήθηκε μετά την τρομοκρατική επίθεση πρέπει να επιστρέψει στις ΗΠΑ.

Αυτό ωστόσο δεν εμπόδισε τον Μπάιντεν να επαναλάβει περιπαικτικά τους ισχυρισμούς του Τραμπ ότι οι μετανάστες από την Αϊτή «τρώνε γάτες και σκύλους» στο Σπρίνγκφιλντ, την πόλη που βρίσκεται τώρα στο κέντρο μιας περίεργης θεωρίας συνωμοσίας της δεξιάς.

Οι ισχυρισμοί του Τραμπ εξόργισαν τον πατέρα ενός 11χρονου αγοριού που σκοτώθηκε πέρυσι όταν ένα μίνι βαν που οδηγούσε ένας μετανάστης από την Αϊτή συγκρούστηκε με το σχολικό του λεωφορείο. Κατηγόρησε τον Τραμπ και τον Τζέι Ντι Βανς, τον υποψήφιο αντιπρόεδρό του, ότι χρησιμοποίησαν τον θάνατο του γιου του για πολιτικό όφελος.

«Μακάρι ο γιος μου, Έιντεν Κλαρκ, να σκοτωνόταν από έναν 60χρονο λευκό άνδρα. Στοιχηματίζω ότι ποτέ δεν πίστευες ότι κάποιος θα έλεγε κάτι τόσο ωμά, αλλά αν αυτός ο τύπος σκότωνε τον 11χρονο γιο μου, η ασταμάτητη ομάδα ανθρώπων που εκτοξεύουν μίσος θα μας άφηνε ήσυχους», είπε ο Νέιθαν Κλαρκ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινή επιδρομή στη Βηρυτό με στόχο διοικητή της Χεζμπολάχ: Τουλάχιστον 12 νεκροί (upd)

Οι εκρήξεις συσκευών στον Λίβανο και η εξαχρείωση του αμερικανικού δημόσιου λόγου

Ακρίτα: Παραιτήθηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Η ιστορική χρεοκοπία της ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής-Και γιατί η πολιτική Μητσοτάκη αυξάνει τον κίνδυνο πολέμου με την Τουρκία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα