ΑΘΗΝΑ
01:07
|
20.09.2024
«Αυτό σημαίνει πως οι ΝΑΤΟΪκές χώρες, οι ΗΠΑ και οι ευρωπαϊκές χώρες θα μπουν σε πόλεμο με τη Ρωσία» τόνισε ο Πούτιν.
Βλαντίμιρ Πούτιν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα αυστηρή προειδοποίηση προς τις χώρες της Δύσης που εμπλέκονται άμεσα στην χορήγηση όπλων ακριβείας και πυραύλων μεγαλύτερου βεληνεκούς προς την Ουκρανία ώστε να χρησιμοποιηθούν σε βάρος της Ρωσίας έστειλε απόψε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Moscow Times που επικαλείται τη ρωσική κρατική τηλεόραση, ο Πρόεδρος Πούτιν δήλωσε πως εάν η Δύση επιτρέψει στο Κίεβο τη χρήση όπλων μεγάλου βεληνεκούς τότε αυτό θα σημάνει για τη Ρωσία πόλεμο με το ΝΑΤΟ.

«Αυτό θα αλλάξει με σημαντικό τρόπο την ίδια τη φύση της σύγκρουσης» είπε ο Πούτιν σε δημοσιογράφο της κρατικής τηλεόρασης προσθέτοντας με νόημα: «Αυτό σημαίνει πως οι ΝΑΤΟΪκές χώρες, οι ΗΠΑ και οι ευρωπαϊκές χώρες θα μπουν σε πόλεμο με τη Ρωσία».

Ο Ρώσος πρόεδρος συνέχισε σχολιάζοντας πως εάν δώσουν στο Κιέβο την άδεια οι ΝΑΤΟϊκές χώρες να προχωρήσει σε επιθέσεις «βαθιά στη Ρωσία», τότε αυτό αφορά μία απόφαση «για το εάν οι ΝΑΤΟϊκές χώρες είναι άμεσα αναμεμειγμένες στην στρατιωτική σύγκρουση ή όχι».

Κίνδυνος και για την Ελλάδα, λόγω κυβερνητικής πολιτικής

Η προειδοποίηση του Ρώσου ηγέτη δεν αφήνει στο απυρόβλητο την Ελλάδα καθώς η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει παράσχει διάφορα όπλα, πυρομαχικά και διάφορες άλλες υπηρεσίες στην Ουκρανία σε συνεννόηση με τις ΗΠΑ και άλλες ισχυρές χώρες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

Η αφορμή που έκανε τον Ρώσο Πρόεδρο να προβεί σε αυτές τις αυστηρές και ξεκάθαρες προειδοποιήσεις περί ευρύτερης κλιμάκωσης της σύρραξης είχε ως αφορμή την παρουσία των υπουργών Εξωτερικών ΗΠΑ  Άντονι Μπλίνκεν και Βρετανίας Ντέιβιντ Λάμι στο Κίεβο και τη συνάντησή τους μεταξύ άλλων με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Εκεί, ο Μπλίνκεν είχε δηλώσει: «Εργαζόμαστε εντατικά για να συνεχίσουμε να διασφαλίζουμε ότι η Ουκρανία θα έχει ότι χρειάζεται για να αμυνθεί αποτελεσματικά».

Ρωσικές επιθέσεις στη Βόρεια Ουκρανία

Σημαντικές ζημιές σε ενεργειακές υποδομές της βόρειας ουκρανικής πόλης Κονοτόπ, προκάλεσαν νωρίτερα ρωσικές επιθέσεις, καθώς τραυματίστηκαν τουλάχιστον 14 άνθρωποι και σταμάτησε η ηλεκτροδότηση.

Φωτογραφία αρχείου από παλιότερο ρωσικό χτύπημα στην Ουκρανία

Σημειώθηκαν επίσης 10 εκρήξεις κατά την επίθεση και σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης η κατάσταση εκτιμάται πως είναι «πολύ δύσκολη» , καθώς διαπιστώθηκαν ζημιές σε τουλάχιστον επτά πολυκατοικίες, ιατρικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα, καταστήματα καθώς και σε τμήμα του δικτύου τραμ.

Παράλληλα η Μόσχα ανακοίνωσε ότι ανακατέλαβε 12 οικισμούς στο Κουρσκ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα