ΑΘΗΝΑ
01:28
|
18.09.2024
Η κυβέρνηση μελετά πρόστιμα που θα ανέρχονται έως το 5% των συνολικών εσόδων.
Πλατφόρμα Χ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πρόστιμο που θα ανέρχεται σε έως και 5% επί των συνολικών εσόδων τους σχεδιάζει να επιβάλλει η κυβέρνηση του πρωθυπουργού της Αυστραλίας, Άντονι Νόρμαν Αλμπανέζε, σε διαδικτυακές πλατφόρμες που δεν αποτρέπουν τη διάδοση παραπληροφόρησης στο ίντερνετ στο πλαίσιο ρυθμίσεων που δρομολογούνται μετά την αποψινή κατάθεση τριών νομοσχεδίων στην ομοσπονδιακή βουλή.

Σύμφωνα με το αυστραλιανό δίκτυο ABC.net.au, το σχέδιο προκαλεί ευρύτερες αντιδράσεις από τους υπέρμαχους της ελευθερίας του λόγου και άλλων δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Η αυστραλιανή κυβέρνηση διευκρίνισε ότι θα επιβάλει στις πλατφόρμες να θεσπίσουν κώδικες δεοντολογίας που θα διέπουν τον τρόπο, με τον οποίο σταματούν τη διάδοση επικίνδυνων ψευδών πληροφοριών, και θα πρέπει να εγκριθούν από ρυθμιστικό φορέα.

Αυτός θα ορίζει τα δικά του πρότυπα, αν μια πλατφόρμα δεν καταφέρει να το κάνει, και στη συνέχεια θα επιβάλλει πρόστιμο στις εταιρείες που δεν συμμορφώνονται.

Το σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο κατατίθεται άμεσα στο κοινοβούλιο, βάζει στο στόχαστρο ψευδές περιεχόμενο που βλάπτει την ακεραιότητα των εκλογών ή τη δημόσια υγεία, που καλεί στην καταδίκη ομάδων ή στον τραυματισμό ατόμου, ή που δημιουργεί τον κίνδυνο διατάραξης της λειτουργίας σημαντικής υποδομής ή των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Το νομοσχέδιο εντάσσεται σε ένα πλαίσιο ρυθμιστικής καταστολής σε ευρεία κλίμακα από την Αυστραλία, όπου ηγετικά στελέχη έχουν διαμαρτυρηθεί ότι πλατφόρμες που έχουν την έδρα τους σε ξένες χώρες παρακάμπτουν την κυριαρχία της χώρας, και έρχεται πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές που προβλέπεται  να διεξαχθούν σε ένα χρόνο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίθεση κρατικής τρομοκρατίας η επίθεση του Ισραήλ στο Λίβανο λέει ο Σνόουντεν

Συμμετοχή της Ελλάδας στη Σύνοδο για το Μέλλον του ΟΗΕ

Νέο έγκλημα σε βάρος εργατών η φωτιά στη Motor Oil, λέει το ΚΚΕ

Αναζητούν ύποπτο εμπρηστή που άναψε φωτιά στη βουλή της Ρουμανίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα