ΑΘΗΝΑ
02:44
|
20.09.2024
Στο κλείσιμο του «Παγκοσμίου Συνεδρίου κατά του Φασισμού», ο Μαδούρο ανακοίνωσε ότι ο χώρος οργάνωσης προοδευτικών δυνάμεων θα έχει συντονιστική επιτροπή με έδρα το Καράκας.
Νικολάς Μαδούρο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κατά το κλείσιμο του «Παγκοσμίου Συνεδρίου κατά του Φασισμού, του Νεοφασισμού και των Παρεμφερών Φαινομένων», που πραγματοποιήθηκε στο Καράκας στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου με συμμετέχοντες από 95 χώρες, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, ανακοίνωσε την έγκριση μιας πρότασης για τη συγκρότηση Αντιφασιστικής Διεθνούς, ενός κινήματος με στόχο την ενοποίηση προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων σε όλο τον κόσμο για να αντιμετωπιστεί η άνοδος του φασισμού και της ακροδεξιάς παγκοσμίως.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας ενέκρινε χθες, Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, επέτειο του θανάτου του Σαλβαδόρ Αλιέντε, τη συγκρότηση του νέου διεθνούς οργάνου ως μέτρου για την αντιμετώπιση της βίας που προκαλείται από την ακροδεξιά στη Νότια Αμερική.

Ο Μαδούρο καταδίκασε τις προσπάθειες του ιμπεριαλισμού να πραγματοποιήσει πραξικοπήματα εναντίον εναλλακτικών και ανεξάρτητων κυβερνήσεων στη Βολιβία, την Ονδούρα και τη Νικαράγουα. Ο Μπολιβαριανός ηγέτης εξέφρασε επίσης την αλληλεγγύη του στα θύματα της βενεζουελάνικης ακροδεξιάς και κατήγγειλε τη διεθνή σιωπή γύρω από τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από αυτή την πολιτική τάση.

«Έχει προταθεί η δημιουργία μιας Αντιφασιστικής, Αντιαποικιοκρατικής, Αντιιμπεριαλιστικής Διεθνούς για να αγωνιστεί για έναν νέο κόσμο… η πρόταση εγκρίνεται. Δημιουργείται η Αντιφασιστική Διεθνής», είπε, προσθέτοντας ότι αυτός ο χώρος συλλογικής οργάνωσης προοδευτικών δυνάμεων θα έχει συντονιστική επιτροπή με έδρα το Καράκας.

«Είναι όλο και πιο εμφανής η σιωπή της διεθνούς κοινότητας απέναντι στη βία της παγκόσμιας ακροδεξιάς», είπε ο Μαδούρο, προσθέτοντας ότι η διεθνής κοινότητα δεν υπερασπίζεται την αλήθεια.

«Κανείς δεν βγαίνει μπροστά για να υπερασπιστεί τις οικογένειες εκείνων που σκοτώθηκαν. Κανείς δεν υπερασπίζεται αυτούς που δολοφονήθηκαν επιστρέφοντας από τη δουλειά», είπε, αναφερόμενος εμμέσως στα όσα συνέβησαν στη Βενεζουέλα μετά τις προεδρικές εκλογές της 28ης Ιουλίου.

«Κανείς δεν αναγνωρίζει τον πόνο αυτών των οικογενειών. Κανείς δεν βγαίνει μπροστά για να υπερασπιστεί τους δύο λοχίες της Εθνοφρουράς που συνελήφθησαν, ξυλοκοπήθηκαν και πυροβολήθηκαν», πρόσθεσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα