ΑΘΗΝΑ
23:03
|
17.09.2024
Απόφαση για αναστολή λειτουργίας της εταιρείας που πιστοποίησε το λούνα παρκ, όπου σκοτώθηκε ο 19χρονος Γιάννης. Νέα προθεσμία για εξηγήσεις στη δήμαρχο Κασσάνδρας.
Εξελίξεις στην υπόθεση που αφορά τον θάνατο 19χρονου στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Διεύθυνση Βιομηχανικών Υποδομών και Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος του υπουργείου Ανάπτυξης προχώρησε στην αναστολή της εταιρείας που πιστοποίησε το λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής όπου σκοτώθηκε ο 19χρονος Γιάννης. Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA η σχετική απόφαση εκδόθηκε απόφαση από τη Διεύθυνση Βιομηχανικών Υποδομών και Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος του υπουργείου Ανάπτυξης στις 10 Σεπτεμβρίου.

Η εν λόγω εταιρεία έδινε πιστοποίηση σε όλες τις αντίστοιχες επιχειρήσεις που λειτουργούν στη Βόρεια Ελλάδα.

Για την υπόθεση του αδικοχαμένου Γιάννη βρίσκονται σε εξέλιξη τρεις εισαγγελικές έρευνες. Από τα στοιχεία που συγκεντρώνει ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη ο πατέρας του ιδιοκτήτη του λούνα παρκ φέρεται να ήταν αυτός είχε υπογράψει τις 5 υπεύθυνες δηλώσεις τον περασμένο Μάιο για την καταλληλόλητα των παιχνιδιών. Είναι οι υπεύθυνες δηλώσεις «καλής λειτουργίας» τις οποίες παρουσίαζε στις Αρχές ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ, καθώς δεν διέθετε την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας από τον δήμο.

Νέα προθεσμία για εξηγήσεις στη δήμαρχο Κασσάνδρας

Νέα προθεσμία για να δώσει εξηγήσεις στον πταισματοδίκη για το δυστύχημα στο λούνα παρκ έλαβε η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά. Η παροχή εξηγήσεων εντάσσεται στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται από τον εισαγγελέα πρωτοδικών Χαλκιδικής με διερευνώμενο αδίκημα αυτό της παράβασης καθήκοντος.

Η Δήμαρχος ζήτησε ολιγοήμερη προθεσμία, αίτημα που έγινε δεκτό. Ανάλογο αίτημα είχε υποβάλει και την πρώτη φορά, στις αρχές του μήνα, όταν την κάλεσε ο πταισματοδίκης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίθεση κρατικής τρομοκρατίας η επίθεση του Ισραήλ στο Λίβανο λέει ο Σνόουντεν

Νέο έγκλημα σε βάρος εργατών η φωτιά στη Motor Oil, λέει το ΚΚΕ

Αναζητούν ύποπτο εμπρηστή που άναψε φωτιά στη βουλή της Ρουμανίας

Ισραηλινή υβριδική επίθεση στο Λίβανο: Τουλάχιστον 9 νεκροί και 2.800 τραυματίες από εκρήξεις βομβητών, pagers (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα