ΑΘΗΝΑ
01:14
|
06.06.2026
Το υπουργείο Εξωτερικών της Βενεζουέλας ανακάλεσε για διαβουλεύσεις την πρεσβεύτριά της στην Ισπανία μετά τη συνάντηση Σάντσεθ με τον αντιπολιτευόμενο στον Μαδούρο, Εντμούντο Γκονζάλες.
Η Βενεζουέλα ανακαλεί για διαβουλεύσεις την πρεσβεύτριά της στην Ισπανία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ανάκληση της πρεσβεύτριάς της στην Ισπανία για διαβουλεύσεις, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη 12/9 ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Ιβάν Χιλ. Προηγήθηκε η συνάντηση του Ισπανού πρωθυπουργού, Πέδρο Σάντσεθ, με τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης για την προεδρία του κράτους της Λατινικής Αμερικής, Εντμούντο Γκονζάλες, στον οποίο παραχωρήθηκε πολιτικό άσυλο από τη Μαδρίτη.

Αντιδρώντας σε δήλωση της Ισπανίδας υπουργού Εξωτερικών Μαργαρίτας Ρόμπλες, η οποία χαρακτήρισε «δικτατορία» την κυβέρνηση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, η Βενεζουέλα «αποφάσισε να ανακαλέσει την πρεσβεύτρια που είναι διαπιστευμένη στο βασίλειο της Ισπανίας, την Γκλάντις Γκουτιέρες, για διαβουλεύσεις» και «κάλεσε τον ισπανό πρεσβευτή που είναι διαπιστευμένος στο Καράκας, τον Ραμόν Σάντος Μαρτίνεθ, να προσέλθει τη 13η Σεπτεμβρίου (σ.σ. σήμερα Παρασκευή) στην έδρα» του ΥΠΕΞ, πρόσθεσε ο επικεφαλής της διπλωματίας μέσω Telegram.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σύνοδος παλαιστινιακών κομμάτων στην Αίγυπτο στις 6 και 7 Ιουνίου, χωρίς τη Φατάχ

Ασυνήθιστες βραδινές διαδηλώσεις Υπερορθόδοξων Εβραίων σε Ιερουσαλήμ και Μπέιτ Σεμές

Οργή Λιβανέζου Προέδρου για το Ιράν αντί… για το Ισραήλ που βομβαρδίζει

Ηγετική ομιλία του Σαμαρά στο Ηράκλειο της Κρήτης, διαβεβαιώνοντας πως δεν πήρε…σύνταξη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα